Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hormon kivizsgálásra csak a...

Hormon kivizsgálásra csak a meghatározott napokon lehet menni?

Figyelt kérdés

Cikluszavaraim vannak,legutóbbi vérzésem Norculutnak köszönhető,ennek,több mint 70 napja azóta semmi.

A doki azt mondta 3 hónapja,hogy ha gyógyszerrel jön meg,nem lehet hormontesztet készíteni,mert a tabletta hormont tartalmaz és befolyásolja az eredményt..azóta viszont semmi..

Vki járt már így?Mit tegyek?Csináltassam meg így a vérvételt?

2012. jún. 22. 00:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát én nem vagyok még orvos, csak orvostanhallgató, illetve fogorvostan-hallgató (persze mondani bármit lehet)... de ne írj már ilyet, hogy várjanak még 3 hónapot, amikor 3 hónapja nincs semmi.

Egyáltalán nem befolyásolja annyira a gyógyszer, hogy legalább valamerre el lehessen indulni.

Mi van, ha pl. a TSH-ja van az egekben, vagy épp a béka feneke alatt? Vagy ha 2000-es prolaktinja van? Vagy ha még 9 hónapig nem fog menstruálni?

Nincs mire várni, pláne, ha babát szeretnének, nekem is 9 hónap volt, mire helyreállt a ciklusom, és nekem még csak egy "egyszerűbb" problémám volt.

Amúgy ne haragudj meg ezért, de annyi hülye orvossal találkozok/találkoztam, főleg, mióta valami olyasminek tanultok én is...

Nincs semmi értelme jelen esetben a várakozásnak, vagy gyógyszer nélkül, vagy megvonásos vérzés után, de lépni kell valamit.

2012. jún. 22. 09:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is nagyon hosszú ciklusaim voltam, nekem is meghozta a doki gyógyszerrel és utána mentem vérvételre!

Bár mondta a doki, hogy nem lesz teljesen korrekt az eredmény, de megcsinálta a vérvételt, ahol kiderült, hogy a TSH-val vannak gondok, így tovább küldött endokrinológushoz. 1 év alatt állt helyre az összes hormonértékem, rá 4 hónapra babás is lettem, azóta pedig a kistesóra gyúrunk! :)

Szerintem sincs értelme várakozni, főleg azért sem, mert nekem volt, hogy csak pecsételő vérzésem volt, ami meg megint nem jó a hormonvérévtél szempontjából...

Persze ez csak az én véleményem, én nem vagyok se orvos, se orvostanhallgató. :)

2012. jún. 22. 09:40
 13/16 anonim ***** válasza:

A pajzsmirigy profil nem ciklusfüggő, TSH-t, ft3-at, ft4-et ilyenkor is lehet nézni, természetesen. Prolaktint is, ugyanis ilyenkor indifferens, hogy hol jár a ciklusában, az elváltozások ilyen tekintetben láthatóak lesznek.

3 hónapot pedig érdemes várni, és hidd el, a vaktában kezelésnek is épp elég negatívak lehetnek a következményei, mert azt sem fogjuk tudni pontosan, hogy mit is kellene megoldani. A progeszteron, de még inkább az FSH:LH arány pedig nagyon keményen ciklusfüggő, és mint tudjuk, az FSH- LH szint pont az egyik leggyakoribb ok kizárásához szükséges, ez norcolut után nem ideális. Miért ne lehetne várni...?

(Ez már csak mellékzönge: annyiszor jönnek nők, akik adott esetben 7-8 hónapja próbálkoznak, de tudják, hogy 12 hónapig nem kezdünk meddőségi kivizsgálásokba, emiatt azt mondják, hogy másfél éve dolgoznak a babán. Ilyenkor el lehet kezdeni Closilbegytet, ezt-azt, de leggyakrabban kiderül, hogy nem volt semmi gond, majd ezek az asszonyok szétvert endokrin szabályozással távoznak. Tudom, hogy a gyerekvállalás elég sürgető igény, de azt hiszem, pár hónapon nem múlhat.)

A személyeskedésed miatt én pusztán annyit szeretnék leírni, hogy tanítok is orvostanhallgatókat (persze lehet, hogy ezt is csak mondom), és én meg pl. rettentő számú magát mindenben kompetensnek érző hallgatóval találkozom, akiknek még közel sem kellene szakérteni. (Fogorvosnak készülsz egyébként, ezt azért jó, ha tudatosítod magadban.)

2012. jún. 22. 09:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem akarok vitatkozni, de tudnék...

Csak annyit, hogy én nem mint "szakértő" válaszoltam, leírtam a saját tapasztalataimat. Ha osztani akartam volna az észt, rögtön úgy kezdtem volna, hogy "én tudom a tutit, én orvostanhallgató vagyok"...

Nem a véleményemet támasztottam alá azzal, hogy minek tanulok, hanem azt, hogy 10-ből 9 orvos hülye.

Egyébként azt is tudom, hogy a hallgatótársaimat sem kell félteni, de elvégre kell az utánpótlás a pökhendi, semmihez sem értő orvosoknak. :)

És én ezt nem rád értettem (az előbb sem a hülye orvost), mielőtt még magadra vennéd.

De hidd el, most a kivizsgálásaim alatt sokszor nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Volt olyan, hogy én magyaráztam az orvosnak, hogy mi van, mert már temetett volna, hogy ilyen magas hormonértékekkel mi lesz... csak annyi volt, hogy ő más mértékegységben gondolkozott, eszébe sem jutott, hogy 2-féle létezik és a másikban annyi, amennyi...elég ciki volt. Ráadásul állítólag a legjobb orvosnál voltam. Akkor milyen lehet a többi? És még sorolhatnám a hasonló sztorikat, amiket személyesen éltem át, de nem akarom itt kiteregetni az egész kórtörténetemet.

Itt van a kérdező esete is, mi a jó fenéért kellene várnia, miért ne lehetne addig megnézni legalább a fentebb nevezett hormonokat?

De ahelyett, hogy elmagyarázta volna neki az orvos a dolgokat, lerázta annyival, hogy "nem lehet, várni kell". Persze az orvosnak könnyű, annak nem számít semmi, várjunk amíg megjön. Ha 1 év múlva, hát egy év múlva, ráérünk, nem?!

Várni pedig természetesen lehet, csak épp az ember kerül az őrület szélére. Ha már benne van a korban, akkor azért, ha meg még fiatal, akkor azért.

Na, részemről a "vita" lezárva.

2012. jún. 22. 10:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már gyógyszer utáni vérvétel.
2012. jún. 22. 10:49
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Tavaly ősszel 1-es számú doki,azt mondta,hogy elég "piti"(szó szerint) probléma ez várjunk nyugodtan..Februárban 2-es számú szerint gyógyszer után nem lehetett,

jövő héten hétfőn megyek egy új dokihoz.

Hozzáteszem mindegyik magánorvos,és a állítólag ez a szakterülete...

Remélem azért nincs nagy gond,mindenesetre mindenképpen elmegyek egy vérvételre.

2012. jún. 22. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!