Nagyon félek az altatásos laparoszkópiás műtéttől! Hogy zajlik?
Figyelt kérdés
2009. júl. 4. 11:39
1/8 anonim válasza:
Letolnak a műtőbe, elaltatnak és utána már a szobádban vagy. Műtét után amikor felébresztenek, arra nem emlékszel. (én beszéltem össze-vissza) :) Utána a szobádban ébredsz és nem emlékszel semmire. Nekem nem fájt csak egy kicsit a hasam, igaz csak görnyedve tudtam menni aznap.
2/8 anonim válasza:
Az első vagyok. Ne izgulj! Tényleg rövid ideig tart az altatás.Nekem PCO-val volt a műtét, a köldökömnél és a két petefészkemnél van vágás, de az is gyorsan múlik, novemberben volt és mostanra alig látszik.
3/8 anonim válasza:
Szia!
Engem is PCO miatt műtöttek. Az altatással nem volt gond. Beadtak egy úgymond nyugtatót és mondták, kezdjek el számolni. 3ig sem jutottam el. Az ágyamban ébredtem. Rajtam akkor jött ki az idegesség; remegtem, mint a kocsonya, de a sebek egyáltalán nem fájtak. Nekem a hasam feszített a gáztól, amivel felfújták, hogy jobban el tudják különíteni a szerveket és jobban hozzáférjenek ahhoz, amihez kell. Ne aggódj! Ez ma már tényleg rutin műtét. Műtét, de ne félj!
4/8 anonim válasza:
Előző vagyok. Magától a műtéttől félsz, vagy az altatás miatt aggódsz?
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából az altatástól félek, még soha nem volt ilyenem.
2009. júl. 4. 13:31
6/8 A kérdező kommentje:
És mit kell vinni a kórházba?
2009. júl. 4. 13:32
7/8 anonim válasza:
12:43as vagyok. Biztos voltál/leszel mindenféle vizsgálaton, amik alapján megállapítják, hogy személy szerint neked, melyik a legmegfelelőbb altatószer, módszer. Nem kell félned. Nekem egynapos műtét volt, így nem vittem sok holmit magammal. Tisztálkodószerek, hálóing (én véreztem utána és sokat cseréltek betétet, így egyszerűbb volt, mint, ha pizsamaalsó lett volna rajtam), köntös, papucs, vastag betét, mert nem tudom, mennyit adnak...teljesen egyszerű dolgok. Nem kell semmi extrára gondolnod. Egy nap nem a világ vége. Másnapra, hazamenni, ajánlom, hogy minél egyszerűbben, könnyebben felvehető ruhákat vigyél, mert nem lesz egyszerű felöltözni; hajolni lesz nehéz. Ha nagyon izgulsz és lenne még kérdésed, privit is írhatsz nyugodtan, de ide is visszanézek majd, hátha tudok segíteni!
8/8 anonim válasza:
NE FÉLJ!!!! Nekem most csináltak 2 hete! Reggel kaptam egy szem nyugtatót amitől bealudtam, annyira emlékszem hogy jött értem a műtősfiú és valahogy átmásztam az ágyra amivel vitt a műtőbe! Majd a liftben vissza aludtam! A műtőben felém hajolt egy hölgy és annyit mondott hogy most aludni fogok! Onnantól se kép se hang! Nem fájt utána semmi csak a katéter zavart nagyon! 4 órat feküdtem az örzőben majd átvittek a szobámba, másnap hazaengedtek, egy hét múlva varrat szedés! Túl leszel rajta. Én is az altatástól féltem nagyon, de ne izgulj rutin dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!