Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen gyakori az állandó két...

Milyen gyakori az állandó két csík az ovulációs teszten?

Figyelt kérdés
Három hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Lassan egy hónapja csinálgatok LH teszteket, eddig még nem sikerült pozitívat tesztelnem. Volt már rá példa, hogy majdnem olyan erős volt, mint a kontrol csík, de mégsem. Viszont az összes tesztem 2 csíkos, a ciklusom bármelyik napján. Ez miért lehet? Vagy ez általában így szokott lenni?
2012. jún. 12. 18:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért két csíkos mindig (nekem is), mert mindig van egy bizonyos mennyiségű luteinizáló hormon (LH) a szervezetben, csak peteérés előtt az alapszintje megemelkedik. Tehát a két csík teljesen normális, sőt én azokat nem értem, akik úgy írják, főleg ha jóstesztként használják, hogy "LH tesztem nagyon halvány pozitív lett" ... ???? Ha a tesztcsík nagyon halvány, az egyértelműen NEM pozitív.

Amúgy itt egy jó leírás róla: [link]

Hogy nem lett még pozi, az lehet azért mert még nem állt vissza a szervezeted normál működésre a tabletta után. Ha továbbra is így lesz, egy orvoslátogatást megér, de hallottam már olyanról, akinek normál peteérés mellett sose sikerült pozi LH tesztet produkálnia. Elég kiszámíthatatlanok, bár nekem eddig jól jelezte.

2012. jún. 12. 20:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Én azt javasolnám, hogy kombináld mellé a PG53-at is. Ez az ösztrogén szintet nézi, ami a peteérés előtti napokban már kezd megemelkedni (tehát féli-meddig szálkás képet mutat) és a peteérés napján tetőzik (tehát teljesen tiszta szálkás képet mutat). Elvileg ezen a napon (max 24-36 óra) mutat az LH teszt is pozitívat.

És ráadásul a PG53-at csak egyszer kell megvenni és akárhányszor használható. Míg az LH teszt elég drága, ha azt vesszük, hogy havonta sokat csinálsz.

Én úgy szoktam, hogy PG53-al nézem a peteérés várható időpontja környékén, és amikor teljesen tiszta képet mutat, akkor ellövök egy LH tesztet, ami akkor egyértelműen pozitívat mutat.

De idő kell, míg kitapasztalod ezt a PG53-at, nekem ráment pár hónapom mire rájöttem, hogyan is kell használni.

Sok sikert!

2012. jún. 13. 09:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

2. válaszoló:

Van PG/53 tesztem, de vagy rossz a mikroszkópom, vagy nincs peteérésem, vagy hülye vagyok hozzá. :)

Még sosem volt páfrányos... Lehet, hogy selejtes?

2012. jún. 13. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!