Mennyi időn vágtatok bele az inszeminációba esetleg később a lombikba? Olyanoktól kérdezném, akiknél nem találtak semmilyen problémát!?
Szia!
Fél év próbálkozás után kivizsgálás, nem találtak semmit. Mire eljutottunk az inszemig, már egy évnél jártunk. Nem sikerült egyik sem. Akkor döntöttünk úgy, hogy lombik. 3 hónap várólista, közben pozitív teszt (spontán baba). Nem maradt meg, de a várólistának emiatt megint a végére kerültünk. Fél év. Nem sikerült a lombik sem. Megint várólista, 3 hónap szünet. Közben berágtam a dokijaimra, magánakcióba kezdtem, elmentem endokrinológushoz, na itt derült ki rögtön két probléma is : pajzsmirigy alulműködés és IR. Kaptam rá gyógyszereket, az első éles hónapban (amíg a pajzsmirigyem nem állt be rendesen, védekeznünk kellett, nehogy baj legyen megint) pozi teszt. Ő a 9-ik héten hagyott itt minket. Megint lombik, nem sikerült. Akkor küldtek el még további kivizsgálásokra. Méhtükrözés során derült ki, hogy a régi császáros varratom befordult a méhembe, és spirálként működött. Kivették. Azóta azt nem értem, hogy sikerülhetett egyáltalán kétszer is pozi tesztet produkálnom. Jött a negyedik lombik, immár új reményekkel. Ez sem sikerült. Lassan nekifutunk az utolsó lehetőségnek, bár a reményhal már elúszott...
Azért írtam le mindezt, hogy ne vágj bele elhamarkodottan a dologba, amíg nincs meg a probléma (olyan nincs, hogy minden rendben, mégsincs baba!!!, legfeljebb nem találták még meg a hibát).
Addig menjetek, amíg ki nem derül a baj oka, különben lehet hogy csak idő és pénzpocsékolás lesz az egész. :-(
Persze lehet, hogy a szerencsések közé tartozol, és sikerül egy kis rásegítéssel. Nektek kell eldöntenetek, mit vállaltok be inkább : egy beavatkozást, ami nagyobb eséllyel nem sikerül, mint igen, vagy esetleg fölösleges további vizsgálatokat. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. :-(
köszi Manka!
Van már egy kislányom akkor nem volt semmi ilyen gondunk.
Most 1 éve semmi a dokim kilátásba helyezte az inszemit.
A tsh-m 2.3 volt,de nőgyógyászom szerint ez jó.
Most kezdem azt hinni ez a "hunyó":(
Tényleg kicsit magasnak tűnik, de annyira még nem vészes, viszont érdemes lenne alaposabban körüljárni a hormonjaidat, mert a pajzsmirigy befolyással van mindenre!
Az első terhességem nekem is problémamentes volt, utána alakult ki minden nyavalyám. A terhesség és a szülés után nem mindenkinek áll helyre a hormonháztartása, gyakori a pajzsmirigy probléma utána. Van akinek ez magától helyrejön, van akinek csak gyógyszeres segítséggel.
Mielőtt belevágsz bármibe, menj el endokrinológushoz, ha csak ennyi a gond, ő meg tudja oldani, és nem lesz szükség inszemre sem. :-)
Nálam nem találtak semmi gondot, a férjemnél sem. 1 év után doki, aztán 5 inszem és a 2.lombik sikerült, most várom a kislányunkat. Sajnos a kisebb sikerrel kecsegtető inszemeket végig kell csinálni az olyan "szerencséseknek", akiknél nem találtak gondot, és csak úgy jöhet a lombik. Azt hiszem, életkortól is függ, hogy hányat. Kérdésedre válaszolva: nálam az első dokihoz menéstől számítva 3 évre rá lesz baba a dologból augusztusban. és ebben benne van az is, hogy a pesti kaáliban nem váéllaltuk be a 2.lombikelőtt a féléves várólistát, hanem elmentünk tapolcára, ahol azonnal tudtak fogadni (és profibban is csinálták, ráadásul nem volt fizetős konzultáció, nem kértek a stimuláció kezdetéig minden alkalommal egy vagyont az UH-ért és minden vizsgálat ingyen volt.
Sok sikert neked, és kitartás,megéri!!!
köszönöm nektek.
Kedden megyek endok.hoz,kíváncsi vagyok mit mond.Teszek egy utolsó próbát.
Peteérésem szépen van,hsg-n túl vagyok,férjem is teljesen egészséges.Sajnos nincs több ötletem így 12hónap próbálkozás után.
Bízom benne a doktornő mondd valami okosat!
sziasztok.
1hete pozitívat teszteltem.Remélem minden rendben lesz.Egyenlőre csak petezsákot látni.
köszi még egyszer mindenkinek
Szuper, gratulálok! Vigyázz magatokra :o)
7-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!