Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi időn vágtatok bele az...

Mennyi időn vágtatok bele az inszeminációba esetleg később a lombikba? Olyanoktól kérdezném, akiknél nem találtak semmilyen problémát!?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 12:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
inszemináció----> mit jelent????
2012. jún. 5. 12:44
 2/11 A kérdező kommentje:
2012. jún. 5. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi 6 éve próbálkozunk, nekem closty nélkül nincs pé-m. Mi most tartunk 2 hónapos szünetet és utána megyünk a meddöségibe inszemre.
2012. jún. 5. 14:39
 4/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Fél év próbálkozás után kivizsgálás, nem találtak semmit. Mire eljutottunk az inszemig, már egy évnél jártunk. Nem sikerült egyik sem. Akkor döntöttünk úgy, hogy lombik. 3 hónap várólista, közben pozitív teszt (spontán baba). Nem maradt meg, de a várólistának emiatt megint a végére kerültünk. Fél év. Nem sikerült a lombik sem. Megint várólista, 3 hónap szünet. Közben berágtam a dokijaimra, magánakcióba kezdtem, elmentem endokrinológushoz, na itt derült ki rögtön két probléma is : pajzsmirigy alulműködés és IR. Kaptam rá gyógyszereket, az első éles hónapban (amíg a pajzsmirigyem nem állt be rendesen, védekeznünk kellett, nehogy baj legyen megint) pozi teszt. Ő a 9-ik héten hagyott itt minket. Megint lombik, nem sikerült. Akkor küldtek el még további kivizsgálásokra. Méhtükrözés során derült ki, hogy a régi császáros varratom befordult a méhembe, és spirálként működött. Kivették. Azóta azt nem értem, hogy sikerülhetett egyáltalán kétszer is pozi tesztet produkálnom. Jött a negyedik lombik, immár új reményekkel. Ez sem sikerült. Lassan nekifutunk az utolsó lehetőségnek, bár a reményhal már elúszott...

Azért írtam le mindezt, hogy ne vágj bele elhamarkodottan a dologba, amíg nincs meg a probléma (olyan nincs, hogy minden rendben, mégsincs baba!!!, legfeljebb nem találták még meg a hibát).

Addig menjetek, amíg ki nem derül a baj oka, különben lehet hogy csak idő és pénzpocsékolás lesz az egész. :-(

Persze lehet, hogy a szerencsések közé tartozol, és sikerül egy kis rásegítéssel. Nektek kell eldöntenetek, mit vállaltok be inkább : egy beavatkozást, ami nagyobb eséllyel nem sikerül, mint igen, vagy esetleg fölösleges további vizsgálatokat. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. :-(

2012. jún. 5. 17:55
 5/11 A kérdező kommentje:

köszi Manka!

Van már egy kislányom akkor nem volt semmi ilyen gondunk.

Most 1 éve semmi a dokim kilátásba helyezte az inszemit.

A tsh-m 2.3 volt,de nőgyógyászom szerint ez jó.

Most kezdem azt hinni ez a "hunyó":(

2012. jún. 5. 18:30
 6/11 Manka68 ***** válasza:

Tényleg kicsit magasnak tűnik, de annyira még nem vészes, viszont érdemes lenne alaposabban körüljárni a hormonjaidat, mert a pajzsmirigy befolyással van mindenre!

Az első terhességem nekem is problémamentes volt, utána alakult ki minden nyavalyám. A terhesség és a szülés után nem mindenkinek áll helyre a hormonháztartása, gyakori a pajzsmirigy probléma utána. Van akinek ez magától helyrejön, van akinek csak gyógyszeres segítséggel.

Mielőtt belevágsz bármibe, menj el endokrinológushoz, ha csak ennyi a gond, ő meg tudja oldani, és nem lesz szükség inszemre sem. :-)

2012. jún. 6. 04:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálam nem találtak semmi gondot, a férjemnél sem. 1 év után doki, aztán 5 inszem és a 2.lombik sikerült, most várom a kislányunkat. Sajnos a kisebb sikerrel kecsegtető inszemeket végig kell csinálni az olyan "szerencséseknek", akiknél nem találtak gondot, és csak úgy jöhet a lombik. Azt hiszem, életkortól is függ, hogy hányat. Kérdésedre válaszolva: nálam az első dokihoz menéstől számítva 3 évre rá lesz baba a dologból augusztusban. és ebben benne van az is, hogy a pesti kaáliban nem váéllaltuk be a 2.lombikelőtt a féléves várólistát, hanem elmentünk tapolcára, ahol azonnal tudtak fogadni (és profibban is csinálták, ráadásul nem volt fizetős konzultáció, nem kértek a stimuláció kezdetéig minden alkalommal egy vagyont az UH-ért és minden vizsgálat ingyen volt.

Sok sikert neked, és kitartás,megéri!!!

2012. jún. 6. 09:28
 8/11 A kérdező kommentje:

köszönöm nektek.

Kedden megyek endok.hoz,kíváncsi vagyok mit mond.Teszek egy utolsó próbát.

Peteérésem szépen van,hsg-n túl vagyok,férjem is teljesen egészséges.Sajnos nincs több ötletem így 12hónap próbálkozás után.

Bízom benne a doktornő mondd valami okosat!

2012. jún. 6. 10:16
 9/11 A kérdező kommentje:

sziasztok.

1hete pozitívat teszteltem.Remélem minden rendben lesz.Egyenlőre csak petezsákot látni.

köszi még egyszer mindenkinek

2012. júl. 3. 21:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Szuper, gratulálok! Vigyázz magatokra :o)

7-es

2012. júl. 3. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!