Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor a legjobb próbálkozni?

Mikor a legjobb próbálkozni?

Figyelt kérdés

Kedves Nőtársaim!

Eddig azt hittem, hogy rendben van a tudásom, a gyermekvállalással kapcsolatban, de ahogy itt a fórumokat olvasgatom, hát... szégyen, nem szégyen, de millió meg egy dolgot nem tudok, nem ismerek, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Több kérdésem is lesz, remélem, hogy nagyrészt kapok rá választ. Kérem, hogy a tudatlanságomat ne értékeljétek, most igyekszem bepótolni a hiányosságaimat.

A Párommal -a munka miatt- jövő tavasszal szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával.

Kérdéseim:

1. Mi a legjobb időpont egy hónapon belül, amikor megfogan a baba?

2. Mi az az ovulációs naptár, érdemes készíteni Nekem is? Mit vehetek ki belőle?

3.Ha nem jött össze a baba, mennyi idő után mentekek orvoshoz?

4. A család mennyire segített a babaruhákban, kiságyban, stb. Kaptatok ilyen dolgokat, vagy Nektek kellett mindent megvenni?

5. Hogyan jelentettétek be a családnál?

6. Hogyan jelentettétek be a munkahelyen?

Köszönöm előre is a válaszokat.

Üdvözlettel: 24 éves nő

2012. jún. 4. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia. Én is 24 évesen szültem:)

1. Peteérés általában a mensi 1. napjától számítva a 14. napon szokott lenni. Nekem a lányommal a 16. napon volt. Szóval amikor megjön, kezd számolni a napokat, és a 12. naptól kétnaponta lehet szeretni egymást :) Legjobb kétnaponta, mert akkor termelődik a legjobban a férj "életmagja". Nekünk kétnaponta volt, és elsőre összejött.

2. Ovu naptár csak segít belőni, mikor vagy termékeny. Ajánlom a -ciklus.hu- t, szépen lehet vezetni mindent.

3. Nekünk mindjárt összejött, de fél év után mondják, hogy már el lehet menni. Egy év után már biztosan.

4. Sokat segítettek, odaadták a régi ruhákat, de nekünk is volt, a régi enyémek, és a férjemé is. Babaágy a férjemé volt, babalátogatóba mindig hasznos dolgokat hoztak, pelenka, popsitörlő. Szinte mindent kaptunk, mert nagy a család, és első unoka a nagyiéknak, első unokahugi, szóval meg volt őrülve a rokonság.

5. Mindenkihez elmentünk UH-képpel, volt bőgés... A távolibb rokonoknak telefonon, vagy már akkor mentünk, mikor pocim volt, és nem kellett mondani semmit, örültek nagyon.

6. Előtte szűnt meg a munkahelyem, szóval ott már nem kellett mondanom semmit.

2012. jún. 4. 12:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ! Nagyon örülök, hogy segítettél.
2012. jún. 4. 18:50
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Kitöltöttem a ciklus.hu-n a menzesz időt, és a menstruáció első napját is beleszámolva 15. napra írta az ovulációmat. Ez emberenként változik? Hogy jól értem-e, amit írtál. Ha 16.án van az ovulációm, akkor próbálkozzunk 16-án, 18-án, 20-án? Meddig tart az ovuláció? Egészen a menzesz vége utáni ovulációtól (16-tól) a következő menstruációig, vagy csak néhány napig van ez?

2012. jún. 4. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!