Ha valaki teherbe esik, mennyi idő után kell a munkáltatónak bejelenteni?
Figyelt kérdés
Mármint ha megtudom, hogy kisbabám lesz, utána egyből kell szólni, vagy ilyenkor mi az eljárás? Még nem vagyok terhes, de nagyon szeretnék már, de nem tudom, hogy a munkahelyem hogyan fog reagálni erre, meg ilyenek! Köszönöm a segítséget!2008. ápr. 25. 11:48
1/5 anonim válasza:
szia
nem tudom milyen a főnőköd, de amíg nincs meg a kiskönyved addig ne jelentsd.és lehetőleg ne is tudodjon ki.mert esetleg kirúghatnak, valamilyen indokkal.a kiskönyvet ált. a 7-10hét között megkapod, ha ennek a bírtokában vagy, már nem rúghatnak ki.
sok sikert
26hetes kismama
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Azt hiszem megfogadom a tanácsodat! Sokat segítettél! Gratulálok a babához. Boldog babavárást Neked! Remélem nekem is hamarosan összejön már! :)
2008. ápr. 25. 12:04
3/5 anonim válasza:
Egyetértek, amíg nincs meg a kiskönyvet addig ne szólj, ha már megvan, akkor nem rúghatnak ki. Egyébként általában a 12. hét körül szokták bejelenteni, mert addig a legnagyobb kockázat, hogy esetleg történik valami a babával. De ez attól is függ, hogy milyen a főnököd...
4/5 anonim válasza:
Mindenképpen csak a terheskönyv után szólj. Ha netán elkezdenek veled szórakozni, bármikor elmehetsz táppénzre, szerintem a háziorvos biztos kiír (legalábbis nálunk így van), és a táppénz alatt védett vagy.
5/5 anonim válasza:
Ez a kérdés engem is hasonló okokból érdekel, de én úgy tudtam hogy csak a táppénz ad védettséget... szóval a kiskönyv mellett se rúghatnak ki? ez tuti? És ha mondjuk a terhességem alatt lejár a határozott időre szóló szerződésem, akkor az ott töltött hónapok után kapom a gyest, vagy nem? (Bocs hogy belekérdezek más kérdésébe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!