Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terheléses cukor/inzulin...

Terheléses cukor/inzulin mérésen voltam. Értékelnétek nekem az eredményt?

Figyelt kérdés

Terheléses vércukor-inzulin mérésen az alábbi értékeket kaptam. Érdeklődni szeretnék, hogy ezek az értékek jók-e, vagy inzulinrezisztenciára utalnak?

Glükóz 0 perc 5.2 mmol/l

Glükóz 60 perc 4.6 mmol/l

Glükóz 120 perc 4.6 mmol/l

Inzulin 0 perc 3.7 mIU/l

Inzulin 60 perc 11.2 mIU/l

Inzulin 120 perc 22.1 mIU/l

Köszönöm szépen!

2012. máj. 31. 08:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Endokrinológus állapította meg az IR-t és ő írta fel a Mercformint először. Azóta a háziorvos írja fel a szakvélemény alapján.

Egyébként a HOMA-IR értékem jó lett...

2012. máj. 31. 11:39
 22/30 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm! Akkor ne is diabetológushoz menjek, hanem endokrinológushoz?
2012. máj. 31. 11:52
 23/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok, itt van a többi hormon és egyéb is (4.cn):

TSH 1.71 mIU/l

T4 17.81 pmol/l

T3 5.41 pmol/l

FSH 8.96 IU/l

Prolaktin 270.20 mIU/l

Ösztradiol 100.4 pmol/l

Totál tesztoszteron 1.02 nmol/l

25-hydroxi D vitamin 48.70 nmol/l

2012. jún. 1. 14:47
 24/30 anonim ***** válasza:
Ez így mind tökéletes. Az LH-t jó lenne mondjuk látni, de ennek hiányában is - ez egy remek hormonsor. (TSH-ra szoktuk mondani, hogy 1 körül ideális, de 1,7 még nem kellene, hogy gondot okozzon). Én a helyedben a diétázgatást magamtól elkezdeném, és ha az orvosod lennék, adnék Meforalt is, azért, mert romló tendenciát mutatnak az eredményeid, de nem vagyok, és nyilván a sajátod fogja legjobban tudni, hogy mit tegyen. De ezek az eredmények egyébként nem igazán derítenek fényt a baba késlekedésének okára.
2012. jún. 1. 14:56
 25/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

A gyógyszer amit írsz, pontosan mire való? Olvastam már a Metforminról is (nem tudom hogy írják), az is erre való?

Csináltatok majd még egy LH, FSH viszgálatot a következő ciklusomban, hátha akkor kiderül valami. De a peteéréssel eddig nem volt gondom (kopp-kopp). Az LH hormon miért felelős pontosan? Köszi még1x!

2012. jún. 1. 15:14
 26/30 anonim ***** válasza:
Szia!Voltál azóta dokinál? Én is nagyon szeretném már tudni, hogy mi a bajom, mert eddig volt 2 vetélésem és az inzulinomon kívül minden rendben van!Tavaly még nagyon-nagyon rosszak voltak a leleteim a mostani éhgyomri inzulinom 2.9 a 120 perces 20.5 lett. A cukrom mindkettő 4.6! Eddig a dokik azt mondták, h nincs semmi bajom, de a babák vmi miatt csak elmentek:-( Most megyek majd pestre, hátha ott okosabbak!
2012. jún. 25. 17:34
 27/30 A kérdező kommentje:
Szia! Kaptam egy beutalót a diabetológiára, de nem mentem el...a nőgyógyászom szerint nem olyan rossz a leletem, h az befolyásolná a teherbeesést. Most lesz hétfőn (remélem) lombikom, ha esetleg nem sikerülne, akkor elmegyek kivizsgáltatni ezt az IR dolgot. Neked mondott vmit a dokid a vetélésekre? (nagyon sajnálom, ami történt veled!!!!) Gondolom a hormonokat nézték már, azok rendben vannak? Kihez mész itt Bp-en?
2012. jún. 26. 08:02
 28/30 anonim ***** válasza:
Szia!Hajrá hétfőn,szorítok! Nekem nem is a teherbeeséssel volt eddig bajom, hanem a megtartással.Az első az első hónapban a második a második hónapban jött össze.Azt mondta a doki, hogy kromoszóma rendellenesség lehetett ezért ajánlott fél millióért vmi olyan módszert amivel kiválasztják a jó spermát, petesejtet, genetikailag megvizsgálják és visszateszik 5 napos állapotban.Én mondtam, hogy még utánajárok ennek az ir dolognalk és próbálkozunk, mert annyi embernek volt több vetélése és utána pedig egészséges gyermeke spontán!Szorítok nektek, ma megyek a mensmentisba 10-re:-)))
2012. jún. 29. 07:27
 29/30 A kérdező kommentje:
Szia, köszi! :) Remélem, minden rendben ment a mens-ben. Kiderült valami?
2012. júl. 2. 09:28
 30/30 anonim ***** válasza:
Szia!igen!Kaptam gyógyszert, mert az nem jó, ha a 60 meg a 120 perces cukrom egyforma értéket kap, de az inzulinom sem volt jó.mercformin 500xr-tkaptam napi 2-t!Remélem ez lesz a megoldás!Te hogy vagy? Hogy érzed?Sikerült?
2012. júl. 18. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!