Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez jó vagy nem? Ez van a...

Ez jó vagy nem? Ez van a leletemre írva. Van esélyem?

Figyelt kérdés

Most jöttem a dokitól és ez van a leletemre írva,hogy

bal oldali ovárium 35*21mm apró tüszőket tartalmaz

egyik sem haladja meg az 5mm -t

jobb oldali ovárium 38*24 sok apró tüszővel.

mindkét oldali policystás ovárium.

Csajok ti jobban értetek hozzá segítsetek légyszíves hogy most ez jó vagy nem.

Előre is köszike

2009. jún. 30. 15:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

így akkor nehezebben esek teherbe is??

mert olvasgatok róla de csak annyi a tünetem hogy nem jött meg

2009. jún. 30. 15:36
 12/17 A kérdező kommentje:
mennem kell vissza az orvosomhoz ezt csak az uh-s orvos mondta
2009. jún. 30. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan ez van! A policisztás ovárium önmagában nem PCOS! Annyit jelent, hogy nincs peteérésed, tüszőrepedésed! Nekem is PCO-ra gyanakodtak, de akkor inzulinrezisztencia is kell, meg pajzsmirigyprobléma, tesztoszteronprobléma. Én már túl vagyok az endokrin kivizsgáláson, a PCOS-t kizárták, pedig nekem sincs vérzésem és policisztás a petefészkem. Kaptam metformint, hogy segítse a fogyást és a peteérést, de abbahagytam, mert nem múlt a hasmenés. (Az endokrinológus azt mondta, ne erőltessem, ha nem megy, mert orvosilag nincs rá szükségem, csak segíthet.)

Most kezdtem inni a palástfű-cickafarkfű keveréket, remélem, ez segíteni fog, hogy legyen peteérésem+vérzésem!

A kérdésedre válaszolva: amíg nincs peteérésünk, addig egészen biztos, hogy nem sikerül babásodnunk, érett pete nélkül nem megy! De ne aggódj, millió módja van annak, hogy legyen peteérés! :-)

Kitartás!

Egy sorstársad :)

2009. jún. 30. 15:37
 14/17 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm utólsó válaszadó akkor lehet nincs is cisztám??

nagyon félek meg vagyok ijedve

2009. jún. 30. 15:39
 15/17 anonim ***** válasza:
De igen, van, ahogy nekem is. A ciszta az semmi más jelen esetben, mint egy pete, ami elkezdett érni, de nem tudott megrepedni, így egy folyadékkal telt pici kis izémizé lett belőle. Ez önmagában nem baj ez annak a kövektezménye, hogy nincs peteérésünk. Nekünk az a baj, hogy nincs meg az a hormon, ami megrepeszti a tüszőt. Amíg nincs érett+megrepedt tüsző, addig 100% hogy baba se lesz, mert nincs hozzá "alapanyag". :) Ne ess kétségbe, mint mondtam, ezer és egy módja van a ciklus helyreállításánk! :) Én is azon dolgozom éppen. :)
2009. jún. 30. 15:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia! A PCOS betegek ma már kezelhetőek, bár sajnos a teherbeesés esélyét csökkenti, na de nem zárja ki. Előfordulhat, hogy később esel teherbe, de nem kizáró oka a teherbeesésnek. Nem írom le pontosan mi a policystás ovarium syndroma, de nem kell nagyon elkeseredned, kezelhető, és hidd el nagyon szép babád lesz :):)
2009. jún. 30. 16:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Jajj nem olvastam végig a válaszokat. Mostmár nem tudom hogy PCOS vagy nem PCOS. Az endokrinológiai teszt valóban kizárhatja a PCOS -t. Mert valóban, inzulinnal függ össze. Az endokrinológus meg tudja állapítani, ha esetleg más hormon hiányzik és ez okozza a peteérés hiányát.
2009. jún. 30. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!