2010. április 30-ig akik megszülnek, azok maradhatnak a babával 3 éves korig, hogy is van ez pontosan? Olvastam egy választ, ott 2012. -ei dátum volt.
Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 18:39
1/8 anonim válasza:
Mindenféleképpen maradhat bármelyik anyuka bármeddig otthon. De ha jól értelmeztem a dolgot, akkor a 2010. ápr. 30 után született babákra már csak 2 évig jár a gyes/gyed, de ettől függetlenül maradhat még otthon.
2/8 anonim válasza:
A 2010. május elseje után születő gyerekeknél már csak kétéves korig jár a gyermeknevelési segély (gyes) az eddigi három év helyett ma fogadta el az országgyűlés!
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kicsit elszomorít ez a helyzet.Az otthon maradó anyuka mit kap,semmit?Nálunk még bölcsőde sincsen,nem tudom majd hova tenni a picit.Illetve,ha addigra össze jönne a babaprojekt.Mihez kezdjek majd?
2009. jún. 29. 18:56
4/8 Kathrin01 válasza:
Sajnos ez van. Nem a GYES-t kellett volna elvenni, hanem a segélyeket a sok ingyen élőtől.
5/8 A kérdező kommentje:
Igazad van.Sajnos,hogy ezt kell írnom.Nálunk bölcsőde nincsen,olvastam a neten,hogy 3 év múlva lesznek új bölcsik ezt ígérte a Bajnai.De az már régen szegény aki ígérni sem tud.Attól még a családoknak nem lesz jobb.Ez van...Akinek eddig nem volt gyermeke el gondolkozik rajta,hogy merjen-e szülni,akinek meg van,az örül,ha nem hal éhen a családja és van-lesz hol lakniuk.
2009. jún. 29. 19:16
6/8 anonim válasza:
Én úgy értelmezem,hogy az ALANYI JOGON JÁRÓ GYES ideje rövidült le!
Akinek van munkahelye,és úgy megy el szülni,és biztosítva volt 180/365 napig,annak ugyanúgy 2év gyed,1 év gyes.
Nem?????????????????
7/8 anonim válasza:
Kedves utolsó.szerintem ha volt munkája ha nem 2 évig maradhat otthon és ennyi.Legalábbis én így hallottam.:((
8/8 Kriszta66 válasza:
Ezt én ugy értelmeztem hogy akinek volt elöte mukája az 2 év gyed és a gyes nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!