Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hormoneredmények. Megnéznétek,...

Hormoneredmények. Megnéznétek, hogy szerintetek is IR?

Figyelt kérdés

A lenti eredmények alapján 2*1/2 meforal írt fel

TSH: 0,865

fT4: 12,49

fT3:4,50

TPO-At: 7,56

Cortizol: 254,70

TG-AT: <10.00

Insulin: 18,58

Ösztradiol: 724,1

Progreszteron:45,4

SHBG: 37,7

Várccukor: 4,95

HOMA: 4,0

TTkolesterin: 4,62

Triglicerin: 1,10

HDL: 1,12

LDL: 3,0

ACTH: 10,85

Amennyire én utána olvastam, ezek jó eredmények, így nem értem, hogy miért kéne gyógyszert szednem. Hozzáértők válaszát várnám. Szerintetek milyemek az eredményeim?

2012. máj. 26. 06:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez hány perces inzulin? Terhelés nem volt? Mondjuk én az orvosnak hinnék, nem ennek az oldalnak.
2012. máj. 26. 08:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem volt terhelese, mert ma meg tudjak 1 vervetelbol allapitani. Amugy 120 percesnek felel meg.

Amikor eloszor hittem az orvosnak, akkor kaptam 2 felesleges lombikot, +20 kg es elvesztettem a munkamat, majdnem a ferjemet es az alakomat. Nekem szerencsem volt, megmaradt a ferjem es azota szuletett 2 gyonyoru gyerekem spontan. Ha erdekel a story, www.gyereket-akarok.hu/anna es kata tortenete.

Koszi a valaszt, de en nem hiszek mar feltetlenul az orvosoknak. Plane hogy mindenhol azt olvasom, hogy a Homa erteknek 4,4 alatt kell lennie es a terheleses eredmenye nem lehet 25 felett. Nekem mind a ketto jonak tunik...

2012. máj. 26. 08:24
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen helyénvaló a 2xfél meforal.

Tudod ez úgy megy, hogy te utána nézhetsz, de tekintve, hogy nincsen rendszerszemléleted az emberi test fiziológiájáról, ezért csak határértékeket látsz. Minden bizonnyal azt is láttad, hogy az inzulin éhgyomri határértéke általában 25 körül van. 6 fölött azonban endokrinológiai szempontból emelkedettnek, 10 fölött pedig kórosnak tekintjük, tehát pusztán az éhgyomri inzulinod is IR-t sejtet, de a HOMA is indokolja a gyógyszert (4,0 már a referenciatartomány felső határa)... Az orvosodnak higgy, és a kérdéseidet is neki tedd fel, ne interneten diagnosztizálj.

(Egy orvos)

2012. máj. 28. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
/Egyébként én még 4,4-es HOMA reftartományt nem láttam, 4,0-val dolgozunk mindenhol. Ha gyorsan guglizok akkor is 4,0 az első találat. A felső határ pedig már emelkedett./
2012. máj. 28. 15:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt! Az ertekelesnel veletlenul nyomtam a felig hasznosra, ha ez szamit (nekem nem, de latom, hogy sokan kiakadnak, ga lepontozzak). Termeszetesen hasznos volt a valaszod, raadasul megnyugtat, hogy most hozzaerto orvoshoz jarok es nem a futoszalagon vagyok... Koszonom meg1x
2012. máj. 28. 21:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyebkent ha ugy irod be, hogy homa ir, akkor a webbeteg oldalon az orvos egyik valasza, hogy 4,4 feletti a rossz.
2012. máj. 28. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!