Hormoneredmények. Megnéznétek, hogy szerintetek is IR?
A lenti eredmények alapján 2*1/2 meforal írt fel
TSH: 0,865
fT4: 12,49
fT3:4,50
TPO-At: 7,56
Cortizol: 254,70
TG-AT: <10.00
Insulin: 18,58
Ösztradiol: 724,1
Progreszteron:45,4
SHBG: 37,7
Várccukor: 4,95
HOMA: 4,0
TTkolesterin: 4,62
Triglicerin: 1,10
HDL: 1,12
LDL: 3,0
ACTH: 10,85
Amennyire én utána olvastam, ezek jó eredmények, így nem értem, hogy miért kéne gyógyszert szednem. Hozzáértők válaszát várnám. Szerintetek milyemek az eredményeim?
Nem volt terhelese, mert ma meg tudjak 1 vervetelbol allapitani. Amugy 120 percesnek felel meg.
Amikor eloszor hittem az orvosnak, akkor kaptam 2 felesleges lombikot, +20 kg es elvesztettem a munkamat, majdnem a ferjemet es az alakomat. Nekem szerencsem volt, megmaradt a ferjem es azota szuletett 2 gyonyoru gyerekem spontan. Ha erdekel a story, www.gyereket-akarok.hu/anna es kata tortenete.
Koszi a valaszt, de en nem hiszek mar feltetlenul az orvosoknak. Plane hogy mindenhol azt olvasom, hogy a Homa erteknek 4,4 alatt kell lennie es a terheleses eredmenye nem lehet 25 felett. Nekem mind a ketto jonak tunik...
Teljesen helyénvaló a 2xfél meforal.
Tudod ez úgy megy, hogy te utána nézhetsz, de tekintve, hogy nincsen rendszerszemléleted az emberi test fiziológiájáról, ezért csak határértékeket látsz. Minden bizonnyal azt is láttad, hogy az inzulin éhgyomri határértéke általában 25 körül van. 6 fölött azonban endokrinológiai szempontból emelkedettnek, 10 fölött pedig kórosnak tekintjük, tehát pusztán az éhgyomri inzulinod is IR-t sejtet, de a HOMA is indokolja a gyógyszert (4,0 már a referenciatartomány felső határa)... Az orvosodnak higgy, és a kérdéseidet is neki tedd fel, ne interneten diagnosztizálj.
(Egy orvos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!