Ha Valaki antibiotikumot szed, akkor abba kell hagyni arra az időre a gyerekprojektet?
Figyelt kérdés
Mennyire káros lenne ha ilyenkor esnék teherbe? Zinnat ot szedek megfázás miatt. És ha az antibiotikumos kezelés alatt nem próbálkozunk, utána várni kell valamennyit ameddig kiürül a szervezetból a gyógyszer? Mert most keddig szedem, és jövő héten lesz a peteérésem és nem szeretném kihagyni ezt a hónapot, de antibiotikumot nem volt tervbe véve.2012. máj. 21. 17:50
1/3 anonim válasza:
Az orvost kellene megkérdezned. De a gyógyszer papírján is rajta van, hogy terhesség mellett szedhető e. Amúgy max 14 napig tart egy antibiotikum kúra, szerintem a "mindent vagy semmit" elv alapján ha teherbe esel, akkor ha megmarad, egészséges lesz a baba.
2/3 anonim válasza:
A tv2.hu-n meg tudod nézni a 9 hónap c. sorozatot. Babavállalásról szól és Ceizel Endre tartja. Ő hangsúlyozta, hogy csak néhány kivételes góygyszer van (többnyire epilepszia ellenes szerek), melyek súlyosan károsítják a magzatot, a többi gyógyszer, amiket hétköznap alkalmazunk, nem befolyásolják a fejlődést. Terhesség alatt persze már meggondolandó, de a fogantatás elején még nincs közvetlen kapcsolat, semmi baja nem lesz a babádnak ettől, ha most fogan meg!
3/3 anonim válasza:
Én nem akartam próbálkozni abban a hónapban, amikor antibiotikumot szedtem, de a férjem megnyugtatott, hogy nyugodtan lehet (ő orvos). Persze, hogy abban a hónapban sikerült! :) Egészséges kislányunk született hála Istennek. Szerintem nem kell felfüggeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!