Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Helyre állhat magától, ha...

Helyre állhat magától, ha sárga test elégtelenségem van?

Figyelt kérdés
Fél éve nem esek teherbe. Ciklusaim 26 naposak,de 10dpo-nál mindig maszatolni kezdek, ezért gyanakszom sárga test elégtelenségre. A dokim szerint csak a rágörcsölés,és majd egy év sikertelenség után lehet tovább vizsgálódni. 14. nap jó eredmények (21mm-s tüsző hormonokat is rendben talált)lettek,de úgy tudom 21.nap is szoktak vérből újabb hormonszintet nézni,ebből derülhetne ki,a sárga test elégtelenség? Most mit csináljak? Megint váltsak dokit? a családom szerint ,már így is sokat foglalkozok ezzel....
2009. jún. 26. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
valószínűleg tényleg kicsit túlzásba viszed az aggódást. igyál palástfű teát, az segít... ha baba lesz, márpedig lesz, ha nem aggódsz ennyit, akkor hidd el, megágyaz magának. ezt az anyukám mondta (4 gyerek után) orvosi diplomával és 23 év praxissal a háta mögött :))
2009. jún. 26. 17:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Miért van az,hogy menszi előtt mindig várom,hogy ne jöjjön meg,de ha megjön, megkönnyebbülök. Pedig nagyon szeretnék babát. Hormonális lehet?
2009. jún. 26. 17:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Komolyan mondom, mintha én irtam volna ezt! Én is szeretnék babát, de megkönnyebbülés, ha megjön! Mert sztem tele vagyunk mensi előtti feszültséggel. És lehet ismét mérni, számolni....:( Majd csak összejön:)
2009. jún. 26. 17:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Szedjél barátcserjét, az használni fog! Nekem 10 napos volt mindig a luteális szakaszom, és az első hónapban beállt 14 napra! Azóta is annyi barátcserje nélkül.
2009. jún. 26. 17:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Szedem a barátcserjét!
2009. jún. 26. 18:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha ezek a dolgok nem válnak be, akkor érdemes gyógyszeresen hamarabb(!) helyre hozni a problémát.

Progeszteron pótlás kell már pld. a ciklus 17. napjától általában terápiaként a Duphaston. Ha terhesség jön létre, akkor váltatni szoktak a természetes progeszteron készítményre = Utrogestan.

A Clostilbegyt-tel meghozatják a rendes peteérést, majd progeszteron kiegészítés, ezzel párhuzamosan Bromocriptin kúra, hogy a prolaktin szint ne legyen magas. A barnázást a progeszteron elégtelenség okozza.

2009. jún. 26. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!