Normál állapotban mekkora a méh (amikor még nem terhes a nő) és az orvos hogy tudja megállapítani már a kora terhességnél (5-6 hetesen) is pusztán a kitapintásából?
Ha alapból a szeméremdomb mögött van, akkor hogy tudja kitapintani?
Bocsi a sok kérdésért és köszi azoknak, akik majd válaszolnak nekem! :)
szia!
Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") .
Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nő a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felől, illetve a has aljától lefelé:)
Dehogynem tudta megállapítani! De úgy emlékszem, hogy csak a 6. héten mentem először dokihoz és akkor csak UH-ot csinált, később a 8.héten nézte meg kézzel.
viszont a második babámnál kézzel vizsgált a 7. héten és megállapította azonnal. Meg hát ott volt a teszt.
Azt viszont nem nagyon értem, hogy annak ellenére, hogy már két nagy babát szültem, hogyan tudott ennyire összemenni a méhem, hogy szinte kisebb a normálnál. Legalább is ezt mondta, hogy kisebb a méhem az átlagnál és a petefészkeim is csak 1,5 cm átmérőjűek, azok is kisebbek.
DE nem a méret számít, mint látod az én példámon.
Ügyesek a dokik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!