Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kétnaponkénti együttlét...

Kétnaponkénti együttlét elegendő, ha már nagyon szeretnénk babát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel 8-9 hónapja próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül. Voltunk vizsgálaton a férjemmel minden rendben, nekem is eléggé jó a hormon eredményem ( magasabb kicsit a prolaktin szintem, viszont van peteérésem ).

Eddig lehet hogy nem voltunk elég aktívak, de mivel építkezünk, így nem nagyon van időnk egymásra. Eddig a két ciklus között 4-5-ször voltunk együtt, ami szerintem nem elég sok. Most ráhajtottunk és minden második nap együtt vagyunk, reménykedhetek, hogy ez segít? Nagyon köszönöm a válaszokat.

2009. jún. 23. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
hivatalosan napi együttlét a legjobb, ha gyereket szeretnél, de mivel ezt mi sem tudtuk meglogisztikázni, tekintve, hogy már második gyerek, így kb. másfél naponta csináltuk, és amikor ovuláltam, akkor minden nap, ja és szoptattam, úgyhogy az én prolaktinom is tuti magas volt :-)
2009. jún. 23. 19:27
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
hivatalosan a 2-3 naponta együttlétet ajánlják (mert a kis katonáknak is kell egy kis idő, amíg csúcsformába kerülnek). de ha az együttlét "elegendő" jelzőt kapott, akkor akár lombikban is készülhet az a gyerek... bocs, de ennek nem arról kell(ene) szólnia, hogy két ember szereti egymást?...
2009. jún. 23. 19:29
 3/8 anonim ***** válasza:

első vagyok: a nőgyógyászok és az androlódusok egyértelműen állítják, hogy ha egészséges a párod minden nap lesz elég fiúcska.

én az első gyereknél a két-három naponti együttlétre esküdtem, nem is lettem csak jó pár hónapnyi hosszas próbálkozás után lettem terhes, most minden nap-minden másfél nap csináltuk és azonnal megfogantam. Igaza volt a dokinak!

2009. jún. 23. 19:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Félreértés ne essék, mi imádjuk egymást, nagyon szeretjük egymást, csak már eltelt egy kis idő és eddig hamarabb ráhagytuk, ha az egyikünk kicsit jobban kérette magát.

Most meg már eltelt jó pár hónap, és megpróbálunk az eddigi szokásainkon változtatni, hátha csak az a baj, hogy eddig nem voltunk eleget együtt. Hát most hajrá.

Még egyszer köszönöm a válaszokat.

2009. jún. 23. 19:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen én is így lettem terhes.
2009. jún. 23. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem jó a túl gyakori együttlét. Andrológiai vizsgálatoknál sem véletlenül mondja a doki, hogy 4-5 nap megtartóztatás után jöjjön csak hozzá a vizsgálandó személy. Akkor a legjobb a sperma minősége. Ja és inszeminációnál meg lombiknál is meg kell tartani ezt a 4-5 napot. Mivel a spermiumok 3 napig életképesek, ezért szerintem bőven elég a kétnaponkénti együttlét! De a havi 4-5-nek, sőt az 1-nek is elégnek kell lennie, ha jó időben történik.

(Azért én még a petevezető átjárhatósági vizsgálatot is megcsinálnám a helyedbe, ha még az nem volt.)

Mihamarabbi babásodást kívánok Nektek!

2009. jún. 24. 08:08
 7/8 anonim ***** válasza:
kedves utolsó, ahol ilyen vizsgálatra küldenek, ott már korántsem egészséges férfiról és nőről van szó, amit én írtam, hogy naponta az azoknál a pároknál a legcélravezetőbb. ahol mindkét fél rendben van. Ahol gyengébb, vagy lassabb a sperma termelés ott nem jó ez, de ha egészséges vagy a gyakoriság csak növeli az esélyeket, és a spermák életképesek LEHETNEK három napig, és nem biztos, hogy pont az ideális helyen élnek túl, mint írtam nekünk a mindennapi szex vált és a kivárás miatt sok ciklusról lemaradtunk...
2009. jún. 24. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Attól, hogy ilyen vizsgálatokra küldenek, attól még egészséges lehet a pár. Minket is küldtek ilyenre meg még sok másra, mert 1 évig nem jött a baba. Kivizsgáltak és kiderült, hogy mindkettőnknek kutya baja, nem lehet tudni, miért nem sikerül a baba.

De szerintem nem véletlenül mondják a 4-5 napot. Persze, ha minden nap együtt vagytok, akkor is teherbe lehet esni (mint ahogy Te is), de nem olyan jó a minősége. De már ha 1 van, akkor az már elegendő a babához.

Ja, és nálunk a gyakori együttlét sem volt eredményes. :)

De örülök, hogy nektek sikrült és remélem a kérdés kiírójának sem kell sokat várnia a sikerre!

2009. jún. 25. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!