Ha ma is pozitívat mutat az ovulációs teszt, akkor ez azt jelenti, hogy nem sikerült teherbe esnem az elmúlt napokban?
Nem feltétlenül...peteérés előtt 2 nappal "készült" a keresztfiam..!
De valószínűbb,hogy csak most a 2-3 napban esel majd csak teherbe!
Milyen érdekes hogy én a fiammal úgy estem teherbe hogy a párommal akkor voltunk együtt amikor még közel se volt peteérésem ( onnan tudom,hogy előző nap voltam orvosnál )! Tehát senki ne magyarázza meg nekem,hogy csak és kizárólag peteéréskor lehet teherbe esni! 2. Nem lehet teherbe esni a menstruáció alatt, illetve a menstruációs ciklus alatt csak egy nap van, amikor egy nő teherbe eshet.
Gyakorlatilag nincs arra mód, hogy megjelölhető lenne egy időpont, mikor lehetetlen terhessé válni. Ha a szex van, lehetséges a terhesség is.
Minden hónapban azonban vannak olyan időpontok, amikor a fogamzóképesség fokozott, máskor pedig alacsonyabb.
A petesejt a peteérés során kiszabadul a petefészekből, és kibocsátása után csak 12-24 óráig tud megtermékenyülni - feltehetően innen származik az egy napos fogamzási tévhit.
Néha azonban több petesejt is egyszerre érik meg, hogy legalább egy petesejt rendelkezésre álljon két napig. Ráadásul az ondósejt akár öt napig is életben maradhat a méhnyakban, méhben és a petevezetékben.
És itt a link hozzá :) aki akarja elolvassa ! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!