Ha iszik az apa, kisfiú lesz?
Persze tudom, ez is leginkább babona, de azért ezeknek szokott lenni némi alapja. (Mármint a nem szerinti étkezés, vagy a cigi befolyását már igazolták). Tudja vki, hogy ennek van-e alapja? Esetleg személyes tapasztalat?
Nekem két fiam van, mindkettő fogantatásakor ivott az apuka. (Nem, nem csak ittasan szeretkezünk, és nem is ivott minden nap. :D ) Viszont azóta a párom egyáltalán nem iszik alkoholt, tehát biztos nem volt ittas. Kíváncsi leszek, mi lesz így a 3. babánk neme. :D
Szia! :)
Nekem apukám sajnos eléggé szereti az alkoholt :) Még a mai napig is, és folyamatosan napi szinten ivott valamennyit, kivéve munkanapjain. Mégis, 3 lánya van :)))))
se a ciginek, se az alkoholnak semmi köze a gyerek neméhez. Sőt még az étkezésnek sincs.
(orvos)
Én mióta az eszemet tudom alkoholista volt az apám(már nem él). 1lány(én) és 2fia van.
Nem hiszem hogy akkor nem ivott mikor én születtem!
Ideje lenne már biológiát tanulni.
Agyam eldobom már ezektől a kérdésektől, hogy "ha sok citromlevet iszom, milyen nemű lesz" "ha iszik az apuka, kisfiú lesz?" "ha hátrafelé ülök rá a vécére és négyet figok, miközben almatorta van a sütőben, akkor lány lesz?"
Fogja már fel az összes hormontúltengéses bioszból bukott: A gyermek nemét a két kromoszóma egyesülése határozza meg a fogantatás pillanatában. Apukán múlik minden, mert csak apuka tud Y kromoszómát adni. Ha egy Y kromoszóma találkozik a nő X kromoszómájával, lehet tapsolni, kisfiú lesz. Ha apa is X kromoszómát ad, akkor lány lesz.
Így már érthető, vagy a következő kérdés az lesz, hogy
"fiam születik- e, ha lila nadrágot veszek nagypénteken, és fejen állva a seggemmel fütyülöm Beethoven ötödikjét a Trafalgar tér közepén délelőtt tizenegy órakor pontosan 102 turistával körülöttem, miközben fátyolfelhős az ég és pontosan három galamb repül el felettem?"
csak megerősítésnek: sem az étkezés, sem a kívánt ételek-italok fajtája, sem a hasforma, sem a csillagok állása, sem a napszak, sem a gyomorégés, sem semmi nem hat vagy utal a nemekre.
(szintén orvos :))
Szia!
A babonáknak továbbra sincs semmi alapja. :-)
Én is lány vagyok, pedig édesanyám szerint a fogantatásom napján édesapám nem volt teljesen józan. :-))
Egy kis helyesbítés a "kedves" válaszolónak:
Tévhit (!) hogy a nem az apán múlik minden esetben, mert - nem tudom szakzsargonnal megfogalmazni - bizonyos nők szervezete termel olyan antianyagot, ami az egyik fajtát kinyírja. A megtermékenyülés megtörténik, de a beágyazódás nem. Ez tény. Czeizel bácsi mondta. ;)
Én vmi olyasmire gondoltam, hogy pl. az alkohol lassítja/gyorsítja a spermiumokat, mert... és ez valamelyiknek kedvez, mert... vagy változtat a PH-n, ami köztudottan befolyásolja a nemet... Vagy ilyesmi. (Mert pl. a fű rontja a spermiumok minőségét, és lassítja is őket, de mivel az X-ek nagyobbak és ellenállóbak, többen maradnak életben, így a rendszeresen füvet fogyasztók gyerekei között több a lány. Ez sem humbuk, hanem egy kutatás eredménye.)
Tehát az érdekelt van-e alapja. Nem eszerint akartam meghatározni a leendő gyerekem nemét. ;) Arra voltam kíváncsi van-e tudományos magyarázat. ;)
Azért mert te nem érted, hogy mit is mondott Czeizel, azért még nem kéne butaságokat állítani.
Nem befolyásolja se az étkezés, se a cigi, se az alkohol a baba nemét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!