Az első terhességed sikertelen volt. Mi volt a baj? Missed ab volt? összejött mégegyszer a baba. Nagyon féltél, hogy megint így jársz? Végül mi lett?
Második terhességnél sokkal kisebb az esélye a vetélésnek, ezt olvastam valahol. Ha viszont valaki kétszer egymás után elvetél, akkor már az orvosok is odafigyelnek, hogy mi lehet a baj.
Nekem is missed ab-m volt a 10. hét körül. Csak a 12. heti UH-n derült ki, hogy felszívódott az embrió. A második terhességnél nagyon paráztam én is, és az orvossal felírattam egy progeszteron-tartalmú tablettát (Utrogestan vagy Duphaston). Ez az a hormon, ami a terhesség megtartásáért felelős. Sok esetben az ilyen vetéléseknek az az oka, hogy hirtelen lecsökken a progeszterin szint. A terhesség első szakaszában ugyanis, nagyjából a 10-12 hétig a petefészek termeli ezt a hormont, majd ahogy a méhlepény kialakul, fokozatosan átveszi ezt a szerepet. De előfordul, hogy a petefészek előbb leáll a hormontermeléssel, mint hogy a méhlepény elkezdené termelni azt, és ez a vérben lévő HCG szintet lecsökkenti. Ilyenkor történik meg a vetélés nagyon sok esetben.
Nem tudom, hogy tabletta nélkül is megmaradt volna a baba, mindenesetre nem ártott, most van egy gyönyörűkisfiam.
Vérezgettem és görcsöltem a terhesség alatt, elvetéltem kb 6-7 hetesen. A következőnél ugyanúgy kezdődött: vérezgetés, görcsök, én is kaptam utrogestant, makkegészséges fiam született :)
Pedig többször bevéreztem, azt hittem vége mindnenek, de nem :) majdnem 5 hónapig görcsöltem, szív alakú méhem van, terhességi cukorbetegségem is volt - hát képzelheted, nem a legnyugodtabb terhesség volt :) De minden tökéletesen rendben lett a végére, még túl is hordtam.
De bevallom az elején minden Uh-ra úgy mentem, mintha kínpadra vinnének (nagyon sok UH volt a méhem miatt az elején).
Hidd el, nem lesz semmi gond nálad sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!