Lehet egy heten vagy 10 napon belul ket ultrahangot csinaltatni, vagy karos a babanak?
Figyelt kérdés
harom het mulva hazalatogatok magyarorszagra es mindenkeppen szeretnek otthon is egy orvosi ultrahangot velemenyt mert mar 8 hetes terhes vagyok de londonban az elso harom honapban senki nem fogad. Tehat amikor hazamegyunk szeretnek otthon de egy het mulva amikor visszakovunk mar itt is meglesz az elso idopontom, szoval lehet vagy nem egeszseges ket ultrahang ?? koszonom a segitseget2012. ápr. 9. 20:25
1/5 anonim válasza:
Amikor a kislányommal voltam terhes, akkor a vége fele volt hogy egy nap két ultrahangot csináltak, aztán másnap megint. Szerintem nem szerencsés, de ártani nem nagyon árthat.
2/5 anonim válasza:
Nem árt. De utána csak annyit menj, amennyit kell!
3/5 anonim válasza:
Ha ismeri az ember az ultrahang működési elvét, akkor pontosan tudja, hogy nem, nem árthat. Az egyetlen dolog, ami feljött eddig, az a magzatvíz hőmérsékletére gyakorolt hatása, ez azonban csak laboratóriumi körülmények között merült fel, a klinikai gyakorlatban nem ritka a heteken át tartó ultrahangos monitorozás, minden tapasztalat szerint mellékhatás nélkül. A másik, hogy ez nem a gyakori, hanem a hosszú időn át (1-1,5 óra) tartó ultrahang vizsgálatokkal kapcsolatban merült fel.
4/5 anonim válasza:
A 20 percen túli uh hatás már káros, ezt bizonyították is (ezért nem nagyon jó babamozizni járni). De amit te szeretnél, kedves kérdező, az alig 1-2 perc, azzal nem lesz gond. Persze ezeket a pár perceket sem jó túl gyakran ismételgetni, de ennyi most belefér, ugyanis az is számít, hogy megnyugodj.
Vannak persze esetek, amikor indokolt a baba gyakori ellenőrzése uh-val, de ilyenkor nyilván mérlegel az orvos is, hogy melyik rosszabb: az ultrahanghatásnak kitenni a gyereket, vagy nem ellenőrizni bizonyos felmerülő rendellenességet.
5/5 anonim válasza:
(Épp ezt írtam, hogy nem bizonyított a káros hatása, pusztán laboratóriumokban igazolódott, a klinikumban abszolút nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!