Vérvétel a 3. és a 21. napon mit mutat ki?
Holnap megyek a harmadik napi vérvételre, aztán majd később valamikor a 21. napira.
Valaki meg tudná nekem írni, hogy mit fogok látni az eredményből?
Te semmit, ha azt sem tudod, hogy mire való.
Az orvosod viszont megtudja, hogy a teherbeeséshez szükséges hormonális dolgok rendben vannak-e. Egyébként pontos válaszhoz tudni kellene, hogy pontosan melyik hormonokat, egyebeket nézet az orvosod. Lehet, hogy olyat is néznek, ami nem szigorúan kötött ezekhez a napokhoz, de ha már ilyenkor így is úgy is megböknek, akkor már néznek mást is.
Teljesen nyilvánvalóan a kérdést úgy értettem, hogy mire lehet következtetni az eredményből... el fogok menni az orvoshoz, csak szeretnék előtte kicsit tájékozódni.
Nem tudom, ha nem tudsz érdemben válaszolni, akkor minek kell energiát fektetni abba, hogy a másikat "leugasd"...
Kb. azt fogják látni, hogy hormonális szempontból 'normálisan' működsz-e.
A teljes cikluskövetésnél általában van egy 14. napi hüvelyi uh. is.
Gondolom ciklusgondok vagy baba miatt mész. A 21. napot pontosan ki lehet számítani, ha hétvégére esik, nem baj, ha 1 nappal előtt vagy utána mész, nem befolyásolja érdemben az eredményt.
Igen, babát szeretnék, nem jön össze egy ideje. Tulajdonképpen ez még lehet nem is lenne olyan nagy tragédia, de a 21-22. nap környékén (ez a peteérésem idejétől függ) szoktam kicsit maszatolni.
Eddig nagy boldogan mindig azt hittem, hogy a beágyazódás... de miután már hónapok óta nem a beágyazódás, kissé gyanús lett. Ezen kívül pedig a barnázás a 25-26. napon kezdődik, szintén a ciklusomtól függően. Ami tart addig, amíg rendesen meg nem jön.
De például most, a legutóbbi hónapban a 21. naptól gyakorlatilag végig maszatoltam a 29. napig.
Amúgy mindig hajszál pontosan megjön.
Csak szeretném tudni, hogy ha tényleg ez volt az oka, hogy nem jön össze a baba, és esetleg kicsit korrigáljuk a dolgot, akkor végre számíthatok valamire?
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Szia!
Nekem is csináltak 3. és 21. napi vérvételt, mikor nem jött baba. A peteérésedet fogják vizsgálni hormon vérvételből. FSH, LH , ösztrogén, tesztoszteron, progeszteron, prolaktin, TSH, ennyire emlékszem most hirtelen. Az FSH és LH arányból lehet következtetni esetleg a PCO-ra, a TSH-ból pedig a pajzsmirigyet szűrik. Ha esetleg valamelyik érték nem jó, akkor jöhet a további vizsgálódás. Remélem tudtam segíteni
Köszönöm, hogy írtál!
És esetleg olyan van, hogy csak nagyon kevés az eltérés, ami nálam panaszt okoz, arra kapok gyógyszert, és helyre áll? Vagy ne legyek naív??
Amúgy a PCO- ra nálam semmi jel nem utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!