Kinek mi volt a menstruáció előtti terhes tünet? Csak a menstruáció elmaradása?
Nagyon különös feszítő érzést éreztem a a méhemben jobb oldalon. Azelőtt sose éreztem ilyet, ez peteérés után 9. napon volt.
Vettem egy tesztet 10-es érzékenységűt és bizony pozi lett :)
Utána ugye kimaradt, de az igazi terhes tünetek a 8. héttől kezdődtek.
15 hkm
A szakirodalom ugyan nem ír ilyen korán tüneteteket, de egyes kismamák, akik nagyon odafigyelnek testük jelzéseire érezhetnek néhányat. Pl én is éreztem peteérés után néhány nappal szurkálásokat a petevezetékem környékén, amit előtte soha az életben nem éreztem, és azóta sem. Ez volt egyik (számomra egyértelmű) jel, amit a babának tudtam be, a másik meg hogy nagyon elkezdett fájni, feszíteni a mellem, illetve a mellbimbóm is eléggé érzékeny lett. Ez is teljesen másfajta mellfájdalom volt, mint ami a mensi előtt szokott lenni. És volt még egy harmadik tünetem is: peteérés után 1-2 nappal felemelkedett a hőmérsékletem (nem csak az ébredési hőm, hanem egész nap), nem voltam beteg és mégis 37-37,3 között volt egész nap a hőm. És mindez még mindig a mensi elmaradás előtt történt.
A nem várt előtt 4 nappal már a teszt is kimutatta. Úgyhogy én nagyon hamar éreztem, illetve tudtam, hogy baba van a dologban.
Majd kb az 5. héttől jöttek a klasszikus tünetek: hányinger, émelygés, ici-pici hányással tarkítva, iszonyatos fáradtság, aluszékonyság. A gyakori pisilés engem elkerült elejétől a végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!