Igaz az, h ha valakinek rendszertelen a menstruációja, nehezebben esik teherbe? Ha igen, miért? (20\L)
igen az..és azért kérdezem, mert az internet tele van marhasággal..de valahol nagyon állították, h emiatt nehezebb teherbe esni..
igazság szerint én ezt úgy értettem, h nem tudni, mikor van peteérés...de feltettem ide, hátha valaki ad rá választ..csak kíváncsiságból kérdezem
Szia.
Igen valószínűleg a peteérés miatt nehezebb a teherbe esés.:)
Kívánom a legjobbakat!
A rendszertelen menstruáció egy felnőtt(!!) nő esetében azt jelzi, hogy valami zavar van a szervezetében. Ennek számos oka lehet. A női ciklus elég bonyolult és összetett hormonális, idegrendszeri, fizikai tényezők alapján működik normálisan, vagyis rendszeresen.
A nehezebb teherbeesést tehát nem az okozza/okozhatja, hogy nehezebb "célbatalálni" a megfelelő alkalommal. Sokkal inkább az, hogy azok a zavarok, amelyek a rendszertelen vérzést okozzák, együttjárhatnak azzal, hogy nincs peteérés. Vagy ha van is, az esetleg megtermékenyült petesejt nem tud beágyazódni, illetve elhal a terhesség, mert a hormonális háttér nem megfelelő a megmaradásához.
Ha nem akarsz gyereket, védekezz a teherbeesés ellen megfelelő módon. A rendszertelen vérzésed okát viszont vizsgáltasd ki mindenképpen. Igaz, hogy ez nem olyan, mint egy fogfájás, amivel az ember kénytelen elmenni orvoshoz. De a tested azt jelzi, hogy valami nincs rendben nálad, és ezen szakember tud segíteni.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!