Pipere_20 kérdése:
Üdv. Lassan 1éve szedek fogamzásgátlót, kissebb szünetekkel. Most hagytam ki 1honapot. Ismét elkezdtem szedni, de az utolsó 3gyogyszert nem tudtam bevenni. Mennyi a terhesség valószínüsége?
Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 20:34
1/6 anonim válasza:
Nehéz felfogni, hogy a fogamzásgátló nem cukorka igaz?? Mi az, hogy kisebb szünetekkel szeded egy éve???
A fogamzásgátlót vagy szeded, vagy nem... azzal, hogy egy hónapig szeded, aztán nem, baromira bekavarsz a hormonjaidnak és elég jó eséllyel teherbe is eshetsz!
2/6 anonim válasza:
minek hagyogatsz ki hónapokat? gondolom már teljesen meg van bolondulva a a hormonrendszered...
Tarts 7 napos szünetet (a 3 kimaradt az első 3 nap) és utána szedd tovább a következő hónapot.
És vagy szedd, vagy ne, de így nem ér semmit
3/6 A kérdező kommentje:
Nem ugy kezeltem mint ha cukorka lenne...nem magamtól hagyogattam ki..ez a 3.gyógyszer amit szedek..:/:/
2012. febr. 24. 20:51
4/6 anonim válasza:
Akkor sem értem. Egy dokinak is lehetne annyi esze, hogy nem normális úgy váltani egyik gyógyszerről a másikra, hogy közben pár hét vagy egy-egy hónap kimarad. Meg van ennek a rendje. Szeded, majd folytonosan kezded a másik fajtát, vagy több hónap (min. 3) mire kiürül teljesen a szervezetből és kezdheted a következőt. Ezzel többet ártasz mint használsz!
5/6 anonim válasza:
Még úgy is teherbe eshetsz, ha rendesen szeded, így pedig még nagyobb az esélye. Tesztelhetsz, de annak az eredményét sem tudod biztosra venni, nőgyógyász tudna neked segíteni.
6/6 anonim válasza:
Ezt én sem értem, mi az hogy szüneteket hagysz közben. Ok, gyógyszert váltasz, de akkor is fontos a folytonosság, gyógyszert is úgy kell váltani, hogy a 7 napos szünet után egyből kezded a másikat. Ezekkel a szünetekkel sokat árthatsz a hormonrendszerednek. A másik, hogy az utolsó 3-at miért nem tudtad bevenni? Hogy mennyi a terhesség valószínűsége nem tudom, de ilyen körülmények között nem hat rendesen a gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!