Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nincs tüszőrepedés a görbémen...

Nincs tüszőrepedés a görbémen (Clostilbegyt segítségével sem)? Ezt nem értem!

Figyelt kérdés

Orvosom megállapította, hogy kizárt, hogy ebben a hónapban teherbe eshettem, ugyanis sárgatest elégtelenségem van, mi több, nem repedt meg tüsző!

Mi a véleményetek?

2009. máj. 29. 23:04
 1/6 A kérdező kommentje:
2009. máj. 29. 23:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normalis gorbenek latszik a tie, de nem annyira ertek en se hozza, ez a 2, hoanp h merem a homet. Nem ertem a doki miert monta hogy nem repedt meg a tuszo. Szepen megemelkedett a hod, igaz utanna egy kicsit vissza esett. Sok sikerrt kivanok neked, es drukkolok a mielobbi baboert. Enyem a masik gorbe a kedesetd elott. :)
2009. máj. 29. 23:19
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Csak uh-gal lehetünk biztosak benne hogy meg is repedt a tüsző. A hő ingadozhat "jól" akkor is ha nincs elég hormon ahhoz, hogy megrepedjenek.
2009. máj. 29. 23:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Látom ezzel a sárgatest illetve hormontermelés és tüszőrepedés összekapcsolásával vannak kavarok. Bemásolom ide az egyik régi kérdésre adott válaszomat:

Szia! Huhh megpróbálom érthetően leírni, ahogyan nekem tanították, remélem nem kavarlak meg nagyon: Szóval érésnek indul az oocyta (megtermékenyítetlen petesejt).A Tüsző hámja termeli az ösztrogént. 1: Primer folliculus (folliculus = tüsző) 2.: Szekunder folliculus 3. Tercier folliculus, vagyis Graaf tüsző, ez a felszínből kidomborodik, megreped, majd kiszabadul, ez az ovulatio (peteérés). A tüsző helyén marad egy bevérzett test (corpus haemorrhagicum). A sárgatest (corpus luteum), amely a tüsző maradványából alakul ki termeli a progeszteront, amennyiben nincs megtermékenyítés, ez a sárgatest elsorvad, lesz belőle fehér test (corpus albicans). Ne haragudj, ha kicsit zavaros volt,a latin kifejezéseket azért írtam mellé, mert észrevettem, hogy itt az oldalon nagyon sokan használják őket és olyat is láttam, hogy helytelenül. Remélem tényleg tudtam segíteni! Minél előbbi babásodást kívánok neked! :)

Én azt szoktam mondani, hogy ez a görbézés nem 100 %. Láttam én már olyan görbét is, ami tényleg összevissza volt és gyönyörű egészséges babája lett a hölgynek :) Nagyon sok dolog befolyásolja a testhőmérsékletet, ezért is nem lehet rá hagyatkozni és ezért is nem jó védekezési módszer (a spontán peteéréstől eltekintve). Ha orvosi diagnózisod nem lenne erről a hónapról, hogy nem volt peteérésed, én azt mondanám simán lehetsz babás :):) Nagyon szurkolok neked, hogy összejöjjön minél hamarabb! Mióta próbálkoztok?

2009. máj. 29. 23:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Honnan vette,hogy nem volt tüszőrepedés?UH volt?Mert ha nem, akkor egyáltalán nem biztos,h nem volt tüszőrepedésed!!!Csak az UH mond biztosat. És különben is szépen létszik a hődből,h igenis volt tüszőrepedésed!!!Miért gondolja az orvosod,h sárgatestelégtelenséged van?A görbédből vagy volt hormonvizsgálat. Ha volt hormonvizsgálat és az derült ki,h tényleg az van, akkor miért nem írt fel neked Duphaston-t,ami segíti a sárgatestelégtelnséget.(A ciklus második felében kell szedni, én is szedem). Lehet,h el kéne gondolkozni a dokiváltáson!A Clostinál feltétlen fontos az UH-zás!!
2009. máj. 30. 06:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Jaj, bocsi most látom,h szedsz utro-t, azt is sárgatest elégtelenségre írják fel.
2009. máj. 30. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!