Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi egy petesejt életképes...

Mennyi egy petesejt életképes idelye? Ameddig meg lehet termékenyíteni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 26. 12:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ma még hányszor teszed fel ezt a kérdést? nem hiszel amit leírtam benne? pedig mindenki egyetért vele mert így van.
2012. jan. 26. 12:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Egyet értek amit írtál. Én is így tanultam az iskolában, de szeretném, ha valaki tudományossan megcáfolná.

Mert akkor nem értem, hogy miért magas a hőgörbém.

2012. jan. 26. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:

A nélkül, hogy tudnám mit írt az 1. válaszoló:

A petesejt miután kiszabadult a tüszőből 16-24 órán keresztül életképes. Ez idő alatt lehet megtermékenyülni, de mivel a hímivarsejtek 2-3 napig is bírhatják, így az ovuláció előtti együttlétekkel növelhető az esély. Vagyis az előző napi hímivar sejtek, már "várhatják" a petesejt érkezését, nem kell az együttlétet erre a 16-24 órára időzíteni. A peteérés után 1-4 napon belül (kinek hogy) megy fel a hőd, és fenn is marad a köv. menstruációig. A hő azért megy fel, mert a tüsző, amiből kilökődött a petesejt termeli azt a hormont, ami a hőt megemeli (progeszteron). Ha terhes leszel ez a tüsző megmarad, ha nem, két héten belül felszívódik, és megjön a menstruációd.

2012. jan. 26. 12:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Nahhh, higgy neki, TUTI így van!!!!!!!!
2012. jan. 26. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!