Az Elevit hány db-os kiszerelésekben van illetve kb. mennyibe kerül? Naponta elég 1 db-ot bevenni, ha még nem vagyok terhes, de szeretnénk babót?
Én 100 szemeset szoktam venni,és mindig a tervezett terhességeim előtt 1 hónappal álltam neki a szedésének.
Volt amikor 3-4 hónapig szedtem,mert csak utána estem teherbe.Nem baj,mert feltölti a szervezetet.
Mindenképpen előtte kell elkezdeni szedni. Ha csak akkor kezded el szedni, amikor már tudod, hogy terhes vagy, akkor már elkéstél.
A terhesvitamin egyik legfontosabb összetevője a folsav, ami már igen kis adagban is (0,8 mg) 92%-kal csökkenti az idegcsőzáródási rendellenességek kockázatát. Ide tartozik pl,a nyitott gerinc, az agy- és koponyahiány. A kimaradó vérzéskor a magzat már 15 napos, és már elkezdtek kialakulni a szervek, így az idegcső is, amiből később az agy- és gerincvelő lesz. Tehát a vitamint már akkor szedni kell, amikor a magzat megfogan, de még jobb, ha előtte legalább 1 hónappal elkezded szedni, hogy a szzervezeted feltöltődjön. Nem drága egyik magzatvédő vitamin sem, ennyit megéri rászánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!