Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a peteérés után a tüsző 3...

Ha a peteérés után a tüsző 3 nappal reped meg, nem lesz öreg a petesejt?

Figyelt kérdés
2009. máj. 24. 16:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem a kérdést...

Biztos hogy így akartad kérdezni mert igy értelmetlen....

2009. máj. 24. 16:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Van a peteérés, és van a tüszőrepedés. Ez a kettő nem mindig egy időben történik meg. Nekem pé után a tüszőrepedés mindig 3 nap múlva van ( hőm alapján)
2009. máj. 24. 16:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, ha kérdésre kérdéssel válaszolok, de honnan tudod, hogy tüszőrepedésed volt? Amúgy szerintem nincs olyan, hogy öreg....
2009. máj. 24. 16:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó, ahogy látom már meg is válaszoltad:D Én nem hőmérőzök, a természetre bízzuk a babót:)
2009. máj. 24. 16:37
 5/12 A kérdező kommentje:
A hő akkor emelkedik meg, ha megtörténik a tüszőrepedés.
2009. máj. 24. 16:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Jól van azért hasznos vagy!:):)
2009. máj. 24. 16:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Huhh megpróbálom érthetően leírni, ahogyan nekem tanították, remélem nem kavarlak meg nagyon: Szóval érésnek indul az oocyta (megtermékenyítetlen petesejt).A Tüsző hámja termeli az ösztrogént. 1: Primer folliculus (folliculus = tüsző) 2.: Szekunder folliculus 3. Tercier folliculus, vagyis Graaf tüsző, ez a felszínből kidomborodik, megreped, majd kiszabadul, ez az ovulatio (peteérés). A tüsző helyén marad egy bevérzett test (corpus haemorrhagicum). A sárgatest (corpus luteum) termeli a progeszteront, amennyiben nincs megtermékenyítés, ez a sárgatest elsorvad, lesz belőle fehér test (corpus albicans). Ne haragudj, ha kicsit zavaros volt,a latin kifejezéseket azért írtam mellé, mert észrevettem, hogy itt az oldalon nagyon sokan használják őket és olyat is láttam, hogy helytelenül. Remélem tényleg tudtam segíteni! Minél előbbi babásodást kívánok neked! :)
2009. máj. 24. 16:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor most ha jól értem, a peteérés meg a tüszőrepedés egy időben van? Mert nekem a hőm mondjuk leesett a 12. napon (biztos akkor volt pé, mert tojásfehérjés voltam), majd 3 napig stagnált, és rá 3 napra emelkedett meg a hőm drasztikusan.
2009. máj. 24. 16:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia! Onnantól , beszélünk tüszőrepedésről, amikor a Graaf tüsző megreped, mihelyst kiszabadul, onnantól peteérés vagyis ovulatio. Remélem tudtam segíteni :)
2009. máj. 24. 16:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Most már értem. Köszi.
2009. máj. 24. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!