Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most akkor, mennyi napnak is...

Most akkor, mennyi napnak is kell meglennie?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megkérdezni,hogy mennyi bedolgozott időnek kell lennie,hogy gyedet kapjak?

Ha jól tudom a gyes jár mindenkinek és talán 1 év munkaviszonynak kell lennie a gyedhez. Ebben nem vagyok biztos. Olyat is olvastam,hogy folyamatos munkaviszonynak kell lennie az 1 évnek...

Szóval minden segítséget megköszönöm előre is!!!

2012. jan. 7. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
A szülést megelőző 2 éven belül kell lennie 365 napos munkaviszonynak. Nem baj, ha nem folyamatos, de összességében 365 napnak lennie kell. De azt még hozzátenném, hogy csak annyi ideig jár a gyed, amennyi munkaviszonyod volt ebben a vizsgált 2 évben. Tehát ha pont 365 nap, akkor csak 1 évig fogod kapni. Tehát ez úgy néz ki, hogy mikor megszületik, akkor először ugye a TGYÁS-t kapod 24 héten keresztül (ez kb. fél év), utána a GYED-et 1 évig, és akkor a gyermek kb. 1,5 éves korától már csak a gyest. Ha viszont legalább 1,5 éves munkaviszonyt fel tudsz mutatni a szülés előtti 2 évből, akkor kapod a GYED-et a gyerkőc 2 éves koráig.
2012. jan. 7. 21:52
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat!!!!!!!!!!!!!

Sokat segítettél!! Szép napot!!!

2012. jan. 8. 11:15
 3/3 anonim ***** válasza:
annyit hozzátennék, hogy nem feltétlen munkaviszonynak kell lennie, hanem biztosított időnek, tehát ebben az iskola is beletartozik. Ugye ez annak fontos, akinek nincs meg az 1 év munkaviszonya, de előtte suliba járt.
2012. jan. 10. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!