Az orvosom 20-án tyúktojásnyi méhet észlelt.11-én
megyek nőgyógyászati ultrahangra. Elkezdtem vérezni. Ez
baj? Vagy attól még terhes lehetek?
11/23 A kérdező kommentje:
Nem mert nincs ott ultrahang.Elküldött nőgyógyászati ultrahangra de január 11én kaptam időpontot.Most így elmehetek magándokihoz?vagy mit csináljak?segítsetek:(
Azért vérvételre beutalhatott volna, hogy legalább abból biztos legyen a terhesség, ha már a pisiteszt nem mutatja ki...
Holnap mindenképp menj el dokihoz, mert ha tényleg terhes vagy, a vérzés nagyon rossz jel. :(
Kívánom a legjobbakat, majd írj, ha voltál orvosnál.
2011. dec. 26. 21:46
"akkor miért tyúktojásnyi a méhem"
Mert a méh átlagos mérete ez, ezért. Minden nőnek, aki nem várandós, körülbelül ekkora a méhe. Mi ebben a nem érthető??
2011. dec. 26. 23:14
"3hete voltam a nogyogyaszomnal es akkor atlagos nagysagu volt a mehem.miert nott volna meg.citologiam is p1es lett."
Na vajon, miért nőtt volna meg?? Ha baba van a méhedben, akkor növekszik a méh is, nem? Egy 5-6 hetes terhességnél lúdtojás nagyságú a méh. De nem értem, hogy miért nem csináltál tesztet? Engem a doki addig meg sem vizsgált, míg nem vittem a pozitív tesztemet.
2011. dec. 26. 23:17
Kedves 82%-os! Nincs igazad, a tyúktojásnyi méh nem az átlagos, az már tényleg megnövekedett állapot. Különben akkor 3 hete is tyúktojásnyit mondott volna a doki és nem normált, nem? A tyúktojásnyi méh 6. hét körül jellemző, a lúdtojásnyi kb. 8 hétnél. Nálam is pontosan így volt. A normál az normál, a tyúktojásnyi meg megint egy másik méret.
2011. dec. 27. 08:10
16/23 A kérdező kommentje:
koszonom utolso valaszolo.a masik valaszolonak pedig olvasd el eloszor es utanna nezz hulyenek.nem lett pozi tesztem.azert nem is aggodtam annyira mert baratnomnak 8het utan jelent meg a ket csik
A méh normál, nem gravid (terhes) állapotban zölddiónyi. És nem tyúktojásnyi. Ha a teszt negatív, és vérzel, akkor szerintem keress fel egy magánorvost, ha az sztk-s nem néz meg, adott esetben (vékony hasfal mellett) 6. héten már akár hasi ultrahanggal is petezsák, szikhólyad, akár pulzálás. A megnagyobbodott méh csak gyanújele a terhességnek, semmiképp nem bizonyítéka, ez nagyon fontos!!! Remélem, hogy minden úgy sikerül, ahogyan azt te szeretnéd! :) Drukkolok!
2011. dec. 27. 08:20
Na jól kihagytam pár szót... Petezsák, szikhólyag, pulzálás LÁTHATÓ :)) Reggel van még...
2011. dec. 27. 08:22
2011. dec. 27. 10:06
Mert ha igen, és a teszt negatív akkor nem vagy szerintem terhes.
2011. dec. 27. 10:06
Kapcsolódó kérdések: