Melyik megbízhatóbb? Az ultrahangos, vagy a röntgenes petevezeték átjárhatósági vizsgálat?
Amikor Mi voltunk, párommal, azt mondta a doki, hogy az ultrahang az nem 100 % -os , viszont a röntgennél használt kontrasztanyagnak elég durva mellékhatásai lehetnek.
A kis hosszú-farkúakat nézettétek már?
Ultrahangnál kívülről történik a vizsgálat, nagyban befolyásolja az eredményt az a szövet vastagság, amin az ultrahangnak át kell hatolni. Tehát ha van egy kis poci, vagy túl izmos a hasfalad, kevésbé lesz tiszta a kép, bármennyire is nyomják a hasadba a vizsgáló fejet.
Röntgennél pedig bejuttatják a kontrasztanyagot, és a röntgen-sugár hatására kirajzolódik valamennyi ér, nyirokcsatorna, és a petevezeték is, ami ha teljesen látszik a felvételen, az azt jelenti, hogy ha a kontrasztanyag átjut, át tud jutni a petesejt is.
Szia! Nekem röntgenes átjárhatóságim volt múlt hónapban. Kb 30 perc volt, +10 perc előkészület. Engem elaltattak, és már az ágyban ébredtem fel. Kicsit véreztem utána, de nem nagyon. Nem éreztem semmit, csak görcsöt, kicsit. Mindkét petevezető átjárható, a méh megfelelően tágas, tehát nincs benne semmi, és rendben van. Azért altatott el, mert amikor megnyomja a kontrasztanyagot, az fájdalmas lehet.
Bocs az offért, de kérdezném hogy miért ártalmas a kontrasztanyag? A jód miatt???
Azt mondta a doki, hogy nagyon kevés embernél kiválthat allergiás reakciót, néhány esetben, szívmegállást is előidézett. Amíg nem adják be, nem tudják hogy reagál a szervezet.
A kérdezőnek: Én a fiú vagyok a történetben, Mi is lassan két éve próbálkozunk, fontolgatjuk a Kaáli-intézet felkeresését.
Igaz azt nem kérdezted, de a laparoszkópos műtét a legjobb. Igaz altatás, stb. de a legmegbízhatóbb.
Nekem volt HSG-m, minden okés volt, mégis a petefeveztékemben tapadt meg az embrió, azaz méhen kívüli lett. Akkor mátétnél megnézettem a másik vezetékemet (a rosszat kivették, összenövések voltak rajta), azzal minden okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!