Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon rossz ez az érték?

Nagyon rossz ez az érték?

Figyelt kérdés
Ma lett kész a ciklus 21. napi progeszteron vérvételem eredménye,ami 1.0 ng/ml lett.Az endokrinológus azt mondta,hogy nem olyan vészes.De én utána olvastam és ez borzasztó alacsony.Lehet szednem valami gyógyszert,ami segít az alacsony progeszteron szintemen?
2011. dec. 8. 15:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ezek a dolgok nagyon összetettek

itt egyik eredmény teljesen függ a másiktól.

ha alacsony, viszont az okát meghatározó másik tényező pedig normális értéket mutat, lehet tényleg nincs ok az aggodalomra

te ne akard önállóan befolyásolni ezek működését, mert másik területen kelthetsz zavart miatta

hormonvizsgálatoknál ÖSSZEFÜGGÉSEKET kell nézni, soha nem egy tényező paramétereit!

2011. dec. 8. 15:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. dec. 8. 16:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Október 6-án volt egy missed ab.-om 7 hetesen.A vetélés azzal kezdődött,hogy elkezdtem barnázni,a dokim azonnal írt Utrogestant.de már nem segített,mert elvesztettem a babát.Olvastam,hogy lehetett az oka a vetélésemnek az alacsony progeszteron szint.Ezért tettem fel a kérdést.
2011. dec. 8. 16:18
 4/11 anonim ***** válasza:

olvastam annyit, hogy az emelkedett progeszteron érték esetén a teherbeesés valószínűsége csökken.és az a jó, ha 1,5-mél kisebb.

nekem 1.07!

(a ciklus 3. napján)

a 28. napon meg (amikor vártam már a köv. menstruációt - 42,6 volt!

egyáltalán neked is így nézték a véredet a ciklus elején és végén?

mert a kettő összehasonlítása a lényeg!

olvasni való:

[link]

2011. dec. 8. 16:22
 5/11 anonim ***** válasza:

ja most látom 21. napi volt.

de ha terhes voltál, általában a szervezet amúgy is "lezár" tehát elvileg terhesen nem termékenyülhet meg újra, így logikus lenne az alacsony progeszteron szint mivel az a tüszőérés szintjét jelenti.

sokat kell még olvasni nekem is.

2011. dec. 8. 16:25
 6/11 anonim ***** válasza:

szóval ha a ciklusod 3. napi eredménye lenne ez, akkor még érteném a progeszteron szintedet.

és akkor az tökéletes is lenne!

nem keverted te össze a két vérvétel eredményedet?

2011. dec. 8. 16:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nem kevertem össze. A 3. napi progi szintem 0.2,ami nagyon jó,de a 21. napi 1.0,ami viszont borzasztó kevés.
2011. dec. 8. 16:36
 8/11 A kérdező kommentje:
A vetélés óta már kétszer megjött,úgyhogy nem lenne indokolt az alacsony progi szint.
2011. dec. 8. 16:37
 9/11 anonim ***** válasza:

hu az alacsony progeszt. szint lehet a vetélés oka is

és a doki azt mondja, nem fontos?

jó lenne tudni mitől alacsony neked ez a szint, nem ész nélkül emelni rajta.

[link]

2011. dec. 8. 16:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet!
2011. dec. 8. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!