Hogy néz ki a terhesség alatti menstruációs vérzés?
Hallottam, hogy akár terhesség esetén is lehet menstruálni. Ritkán de lehet. Azt szeretném tudni, hogy ez a fajta menstruáció ugyanolyan mint a normális, vagy talán rövidebb ideig tart, vagy teljesen máshogy néz ki?
Hogyha veled már volt ilyen, kérlek írd le részletesebben.
Köszi a (normális!!!) válaszokat!
Sehogy. Terhesség alatt nincs menstruáció! (Aki nem hiszi, nézzen utána egy biológia könyvben/interneten, hogy menstruációkor mi történik a szervezetben).
Kisebb vérzés előfordulhat a terhesség első hónapjaiban, havonta is, de ennek minősége és intenzitása teljesen más, mint egy menstruációé. (Különben a baba leválna a méhnyálkahártyával együtt. Ilyen is, van, ezt nevezzük vetélésnek.)
Csak sok nő éveken át tartó fogamzásgátló tabletta szedése miatt (vagy anyáink a spirál miatt) annyira gyenge és csak nlhény napig tartó vérzéshez vannak szokva, hogy nem veszik észre a különbséget a kettő között.
Ezért mondják sokan tévesen (!), hogy de hát nekik megjött "rendesen"...
Köszi :)
Csak azért gondoltam, hogy ugyanolyan vagy minimális a különbség mert sok helyen olvastam ezezn az oldalon is, hogy sok nőnek megvolt a vérzése akár tovább mint 3 hónapig is...viszonylag rendesen.
De köszi a választ, így már jobban átlátom a dolgokat
Köszönöm a válaszokat :)
Nekem azért fontos ez, mert volt egy kis "balesetem"(tényleg kicsi, minimális eséllyel a terhességre) és utánna 6 nappal megjött ami 8 napig tartott....aztán most megint megjött a napokban épp ciklusnak megfelelően és normálisnak tűnik(görcsölök és vérzek rendesen)
Csak szeretném tudni, hogy ennek a dolognak milyenek a tulajdonságai, hogyha mégis bajom van ://
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!