Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen vetélésről soha nem...

Ilyen vetélésről soha nem hallottam, Ti?

Figyelt kérdés
6 hetesen elvetéltem, sokáig véreztem (darabos volt), aztán egy hét szünet, és újra sok vér. Ekkor közel egy hónappal a csökkenő HCG (vérvétel) után természetes úton távozott a petezsák és abban a magzat. Mivel külföldön élünk, itt más az egészségügy, azt mondták, kitisztul magától, nem is rendeltek vissza kontrollra. Soha életemben nem hallottam ilyenről azelőtt, iszonyúan megrázó volt, pláne hogy váratlanul is ért. :(((((((( Tapasztalatok? Vélemények?
2011. dec. 3. 22:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én is itt vagyok angliában. Utálom az itteni rendszert. 12. héten van az első uh, addig tök mindegy mi történik veled, le sem sza*ják, mert ez természetes, vagy megmarad vagy nem. Én is véreztem az első terhességem alatt, addig nem hagytam a dokit amig be nem utalt egy "sürgősségi" ultrahangra, amire 5 nappal később kaptam időpontot!!!

Szerencsére nem lett baj, egy éves a kisfiam. A másik meg hogy itt sem cukorszintet, sem afp-t nem csinálnak, sőt 2 uh van az egész terhesség alatt... 12 és 20 hetes. Ennyi.. vizsgálni meg csak a szülőszobán vizsgálnak, semmi méhszáj vizsgálat a terhesség vége felé, sem nst...

2012. jan. 27. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Még annyit hogy a mostani terhességemmel már okosabb voltam, és hazudtam. Azt mondtam hogy október végén volt az utolsó menstruációm, igazából november végén volt.. csak azért mondtam hogy csináljanak egy ultrahangot, hogy minden rendben van e. Ugye ők azt hitték 12 hetes vagyok, aztán amikor mondták hogy ez még pici, én mondtam hogy igen, nem voltam benne biztos mikor fogant a baba mert nagyon rendszertelen volt a menstruációm. így láttam hogy van szívverés és minden rendben, és nemsokára megyek megint. Tuti hogy a terhesség vége felé még fogok hazudni hogy ez fáj meg az fáj meg ez van meg az van hogy legyen még uh. Én csak ettől vagyok nyugodt..
2012. jan. 27. 22:50
 13/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Nagyon sajnálom ami veled történt!

Szintén Angliából írok. Én is véreztem a terhességem elején, de nem csináltak semmit sem. 8 hetesen nagyon görcsöltem, már elsírtam magam a midwifenál, annyira fájt. Mi volt erre a válasz?? Ez teljesen normális a terhesség alatt,csak nő a méhem, azért fáj..Kössssssssz...

A baj az, mivel túlnépesedés az országban ezért csinálják mindezt...eléggé szomorú. :(

Azt még megértem, amiért 12 hétig várnak az első ultrahanggal-amennyiben nincs semmi baj-, de azt nem értem, hogy a terhesség végefelé miért nincs több uh(megnézni mondjuk a magzatvizet,a lepényt stb)?

Utolsó:Nekem lesz cukorterheléses vizsgálatom. Lehet akkor csinálnak csak, amennyiben volt a családodban cukros.

2012. jan. 28. 00:55
 14/19 anonim ***** válasza:

én Angliában szultem.Majdnem meghalt a fiam mert nem mukodott a lepény rendesen a végen es ok nem vették észre.DE hazudni kell és akkor belehet menni a korházba es kotelesek kivizsgálni.Azt kell mondani,hogy nem érzed a babát mozogni már két napja(vége felé)és rogton behivnak nst-re.Nekem is ott derult ki,hogy baj van es elinditották a szulést.Azota már három éves nagyfiú..:))

Sajnálom,hogy elmentek a babáitok,ha vérzés van,sose a midwifeot hivjatok.Minndig a korház szulészeti osztályát.Es higyjetek el,behívnak.

2012. jan. 28. 13:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Sajnos ha nem vagy több mint 12 hetes, hiába hívod a szülészeti osztályt, elhajtanak. Legalábbis nálunk, azt tudom hogy mindenhol más.
2012. jan. 28. 15:26
 16/19 A kérdező kommentje:

Csajok, akik itt vagytok Angliában!

Vérvételi eredményetek milyen volt? Itt minden orvos csak arra kiváncsi, hogy csökken-e a HCG? Hihetetlen....

Se egy gyógyszer, se egy kontroll, semmi. Csak én látom úgy az utcán, hogy itt kb 3szor annyi beteg gyerek/ember él, mint otthon például? El lehetne gondolkodni, nem?

2012. jan. 28. 23:01
 17/19 anonim ***** válasza:

Elolvastam, de ez iszonyú. Nem is gondoltam volna, hogy így is lehet egészségügy egy fejlett országban.

Mi van ha méhen kívüli a terhesség, azt, hogy veszik észre? Amikor már késő?

2012. febr. 9. 15:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia! En is eppen igy jartam. Tavaj majusban a 9. heten veteltem el. En 2,5 hetig vereztem, a vetelest koveto napon "szuletett" az elso baba, ket es fel hetre ra a masodik :( Az elhuzodo vetelees miatt pedig ciszta keletkezett az egyik petefeszkemen. Ultrahang volt de nem siettek el, majd ketszer megismeteltek 3 heten belul. Viszont a ciszta kontrollra majdnem fel evet vartam, mert rossz cimet irtak a mentosok a papiroma. Ezt igazan nem ertem, mert itthonrol vittek el. Amint haza utaztam Magyarorszagra mentem nogyogyaszhoz es irattam duphastont. Most a 12. hetben jarok, karacsonyra haza mentunk, igy a korai vizsgalatok megvoltak. Jovoheten lesz az elso angol uh. de meg midwife-val nem talalkoztam. Nekem is neztek a hcg-t de negativ voltam 2 het utan. Amikor bevittek a korhazba 4 ora varakozas utan vert vettek es 12 orat infuzion voltam.

Szerintem itt is sok beteg gyerek van , mint otthon, csak eppen itt ki merik vinni a betegeket az utcara, parkba, tengerpartra. Mamam bizony nem sokszor vite emberek kozze a beteg gyereket, es az egykori szomszedom sem a beteg fiat. Sajnos a gyerekek bizonyos szazaleka meg sem szuletik vagy beteg, koran meghal :( Ha pedig felno, akkor sem biztos, hogy megussza rak vagy mas betegseg nelkul. Epp a mult heten volt itt a vedononk, az meselte, hogy a nagyobbik gyereke beteg, a kisebbik egeszseges de szetdorogozza a fejet.

Remelem azota jobban vagy!

12 hkm

2012. febr. 9. 17:19
 19/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok

tudom nagyon fáj egy babát elveszíteni, én kettőt is elvetéltem az elmúlt 2 évben, de a dokim azt mondta, hogy ami életképes az megmarad, ami meg beteg az inkább most mint később menjen el... ez a természet rendje! amikor először vetéltem volt egy velem egykorú ismerősöm, akinek a 22. héten kellett megindítani a szülést, mert komoly szív rendellenesség lett volna a babának. akkor sóhajtottam fel én is és kimondtam: mi jobban jártunk, hogy nem éreztük a mozgását, nem volt időnk sokat tervezgetni stb. a szivem szakadt meg nekem is amikor az elsőt megláttam, de én nem akartam többet látni belőle, mint amennyit muszály volt. A második a rendelőben vizsgálat után zúdult ki belőlem mikor felálltam, a doki kimet éppen ezért a férjem törölte fel a padlóról... ő sem fogja elfelejteni soha. ja HCG! na a vetélés beindult, de a HCG még növekedett nekem is... mondjuk nekem megcsinálták a tisztítást mindkét esetben. a 2. babának most 2. 29.-én kellett volna megszületnie :(

2012. febr. 9. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!