Ilyen vetélésről soha nem hallottam, Ti?
Én is itt vagyok angliában. Utálom az itteni rendszert. 12. héten van az első uh, addig tök mindegy mi történik veled, le sem sza*ják, mert ez természetes, vagy megmarad vagy nem. Én is véreztem az első terhességem alatt, addig nem hagytam a dokit amig be nem utalt egy "sürgősségi" ultrahangra, amire 5 nappal később kaptam időpontot!!!
Szerencsére nem lett baj, egy éves a kisfiam. A másik meg hogy itt sem cukorszintet, sem afp-t nem csinálnak, sőt 2 uh van az egész terhesség alatt... 12 és 20 hetes. Ennyi.. vizsgálni meg csak a szülőszobán vizsgálnak, semmi méhszáj vizsgálat a terhesség vége felé, sem nst...
Kedves Kérdező! Nagyon sajnálom ami veled történt!
Szintén Angliából írok. Én is véreztem a terhességem elején, de nem csináltak semmit sem. 8 hetesen nagyon görcsöltem, már elsírtam magam a midwifenál, annyira fájt. Mi volt erre a válasz?? Ez teljesen normális a terhesség alatt,csak nő a méhem, azért fáj..Kössssssssz...
A baj az, mivel túlnépesedés az országban ezért csinálják mindezt...eléggé szomorú. :(
Azt még megértem, amiért 12 hétig várnak az első ultrahanggal-amennyiben nincs semmi baj-, de azt nem értem, hogy a terhesség végefelé miért nincs több uh(megnézni mondjuk a magzatvizet,a lepényt stb)?
Utolsó:Nekem lesz cukorterheléses vizsgálatom. Lehet akkor csinálnak csak, amennyiben volt a családodban cukros.
én Angliában szultem.Majdnem meghalt a fiam mert nem mukodott a lepény rendesen a végen es ok nem vették észre.DE hazudni kell és akkor belehet menni a korházba es kotelesek kivizsgálni.Azt kell mondani,hogy nem érzed a babát mozogni már két napja(vége felé)és rogton behivnak nst-re.Nekem is ott derult ki,hogy baj van es elinditották a szulést.Azota már három éves nagyfiú..:))
Sajnálom,hogy elmentek a babáitok,ha vérzés van,sose a midwifeot hivjatok.Minndig a korház szulészeti osztályát.Es higyjetek el,behívnak.
Csajok, akik itt vagytok Angliában!
Vérvételi eredményetek milyen volt? Itt minden orvos csak arra kiváncsi, hogy csökken-e a HCG? Hihetetlen....
Se egy gyógyszer, se egy kontroll, semmi. Csak én látom úgy az utcán, hogy itt kb 3szor annyi beteg gyerek/ember él, mint otthon például? El lehetne gondolkodni, nem?
Elolvastam, de ez iszonyú. Nem is gondoltam volna, hogy így is lehet egészségügy egy fejlett országban.
Mi van ha méhen kívüli a terhesség, azt, hogy veszik észre? Amikor már késő?
Szia! En is eppen igy jartam. Tavaj majusban a 9. heten veteltem el. En 2,5 hetig vereztem, a vetelest koveto napon "szuletett" az elso baba, ket es fel hetre ra a masodik :( Az elhuzodo vetelees miatt pedig ciszta keletkezett az egyik petefeszkemen. Ultrahang volt de nem siettek el, majd ketszer megismeteltek 3 heten belul. Viszont a ciszta kontrollra majdnem fel evet vartam, mert rossz cimet irtak a mentosok a papiroma. Ezt igazan nem ertem, mert itthonrol vittek el. Amint haza utaztam Magyarorszagra mentem nogyogyaszhoz es irattam duphastont. Most a 12. hetben jarok, karacsonyra haza mentunk, igy a korai vizsgalatok megvoltak. Jovoheten lesz az elso angol uh. de meg midwife-val nem talalkoztam. Nekem is neztek a hcg-t de negativ voltam 2 het utan. Amikor bevittek a korhazba 4 ora varakozas utan vert vettek es 12 orat infuzion voltam.
Szerintem itt is sok beteg gyerek van , mint otthon, csak eppen itt ki merik vinni a betegeket az utcara, parkba, tengerpartra. Mamam bizony nem sokszor vite emberek kozze a beteg gyereket, es az egykori szomszedom sem a beteg fiat. Sajnos a gyerekek bizonyos szazaleka meg sem szuletik vagy beteg, koran meghal :( Ha pedig felno, akkor sem biztos, hogy megussza rak vagy mas betegseg nelkul. Epp a mult heten volt itt a vedononk, az meselte, hogy a nagyobbik gyereke beteg, a kisebbik egeszseges de szetdorogozza a fejet.
Remelem azota jobban vagy!
12 hkm
Sziasztok
tudom nagyon fáj egy babát elveszíteni, én kettőt is elvetéltem az elmúlt 2 évben, de a dokim azt mondta, hogy ami életképes az megmarad, ami meg beteg az inkább most mint később menjen el... ez a természet rendje! amikor először vetéltem volt egy velem egykorú ismerősöm, akinek a 22. héten kellett megindítani a szülést, mert komoly szív rendellenesség lett volna a babának. akkor sóhajtottam fel én is és kimondtam: mi jobban jártunk, hogy nem éreztük a mozgását, nem volt időnk sokat tervezgetni stb. a szivem szakadt meg nekem is amikor az elsőt megláttam, de én nem akartam többet látni belőle, mint amennyit muszály volt. A második a rendelőben vizsgálat után zúdult ki belőlem mikor felálltam, a doki kimet éppen ezért a férjem törölte fel a padlóról... ő sem fogja elfelejteni soha. ja HCG! na a vetélés beindult, de a HCG még növekedett nekem is... mondjuk nekem megcsinálták a tisztítást mindkét esetben. a 2. babának most 2. 29.-én kellett volna megszületnie :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!