Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi a biológiai magyarázata...

Mi a biológiai magyarázata annak, hogy fogamzásgátló abbahagyása után nagyobb eséllyel, gyorsabban esik teherbe egy nő?

Figyelt kérdés
2009. máj. 11. 22:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez igaz, elkezdem szedni én is mert már nagyon akarok babát:(
2009. máj. 11. 22:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg azért, mert a petefészkek a hosszú tabletta általi elnyomásból kiszabadulnak és vad tempóban kezdenek el érni a peték, előfordulhat, hogy több is egy ciklusban.

Gyakorlatban meg azt is fontos tudni, hogy a fogamzásgátló egy másik módon is véd a teherbeeséstől, mégpedig úgy, hogy elvékonyítja a méhnyálkahártyát. Erre azért van szükség, hogy ha valamilyen hiba csúszna a számításba és mégis érik meg pete a gyógyszerszedés alatt, és megtermékenyül, akkor sem tud az elvékonyodott méhnyálkahártyán megtapadni és kiürül a következő menstruációval.

A fogamzásgátló abbahagyása után tehát a peték elkezdenek érni akár már az első ciklusban is, de a méhnyálkahártyának akár hónapokra is szüksége lehet, hogy a megfelelő vastagságot elérje, ezért lehet nehezebb ilyenkor a teherbeesés.

Ezért is szokták javasolni általában a néhány hónapos türelmet, hogy nehogy az legyen, hogy a félig-meddig jó méhnyálkahártyán megtapadjon a megtermékenyített pete, de gyengén és néhány héttel később mégis leváljon, mert akkor az már ugye vetélésnek minősül.

2009. máj. 12. 07:44
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Én még arról nem hallottam, hogy hónapokat kell várni arra, hoyg a fogamzásgátló kiürüljön- de azt igen, hogy teljesen felesleges ezzel várni. Olyan kicsi dózisúak a fogigátlók, hogy ez azonnal kiürül a testedből, a méhnyálkahártya meg pont olyan lesz, mint előtte.

Ha biztosra akarsz menni, akkor mondd el a dokinak, hogy babával próbálkoztok szinte azonnal, ő elmondja, hogy Te valóban kicsi hormnontartalmú gyógyszert szedtél-e, azaz indokolt-e várni. Ha nem, akkor megnézi a nyálkahártyád vastagságát is- ha lelkiismeretes- és ha vékonyabb, kapsz rá gyógyszert, amely vastagítja az első hónapban.

Abban teljesen igaza van utolsónak, hogy a fogigátló utáni hónapokban turbótempóban kezdenek dolgozni az elnyomás alól felszabaduló hormonok.

Ha a fogigátló kiürülésére várni kellene- ez sem lenne így.

2009. máj. 12. 08:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A fogamzásgátló sok esetben az ideálishoz közeli hormonszintet képes beállítani a szedése után, ugyanis olyan az abbahagyás után, mint pl. egy restart a számítógépnek. Én is elsőre teherbe estem a fogamzásgátló abbahagyása után, most pedig 1 éve próbálkozunk hiába (vetélés lett a vége, azóta már nem szedtem - lehet, hogy kellene...).
2009. máj. 12. 10:14
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Ez nem így van,épp ellenkezőleg.

De szerintem függ attól h mennyi ideig szedted.

Ha csak rövid ideig,akkor felszabadulnak a hormonaid az elnyomás alól és akkor ezzel magyarázható a biztosabb peteérés.

De ha éveken át szedted,akkor ennek az ellenkezője áll fenn.Nagyon eltolta a hormonokat és nehezebben eshetsz teherbe.Nehezebben hösszabb idő kell ahhoz h helyreálljon.

2009. máj. 12. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

8:27-es vagyok, és nem légből kapottak az infóim, hanem megalapozottak. Ezt azért írom le, mert a lepontozás miatt (ami amúgy nem baj) az látszik, mintha hülyeség lenne.

Akinek van fél éve arra, hogy a saját feje után menjen, ámen. Nekem nem volt.

Ettől függetlenül mindenkinek szép babavárást kívánok!

2009. máj. 12. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:
24%

Kedves kérdező!

Buta egy kérdést tettél fel.

Láthatod csak veszekedést szít.

Egyáltalán nem is úgy van ahogyan te a kérdésedben kijelented.

A fogamzásgátlóknak megvannak a mellékhatásai,amik rombolják a szervezeted.

Nehezebb fogigátló szedése után teherbe esni.

Soha nem volt ennyi meddő nő mint napjainkban és nem is fogyott ennyi sok fogigátló mint napjainkban.Ez statisztika.

2009. máj. 12. 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, az a butaság, amit Te válaszoltál, egy hozzáértő (én) nem szokott hülyeségeket beszélni.

Előbbre tartanánk, ha csak megalapozott ismeretek birtokában osztanánk a tanácsokat, az ideje és az egészsége senkinek sem játékszer.

Bocs a kemény szavakért, az nem baj, ha vki nem tud valamit, csak az, ha fogalma nincs, hogy nem tudja, vagy, hogy semmi alapja a meggyőződésének.

Nem mindegy milyen gyógyszerről van szó, lelkiismeretes nőgyógyász pedig vizsgálat nélkül SOHA nem mond olyat, hogy várj 3 hónapot vagy fél évet. Ezt nem árt tudni.

2009. máj. 12. 11:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Másrészt kérdező nem tett fel buta kérdést, tsiztán látszik abból, hogy megosztja a véleményeket, főleg nem jelentett ki semmit, egyébként is joga van azt kérdezni, amit jónak lát.

Veszekedés ezen a lapon nem volt, érvek pro-és kontra pedig jó esetben igen.

2009. máj. 12. 11:37
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

11:27es kivételével...sztem sem volt buta a kérdésem, és nem látok veszekedést sehol, a te hozzászólásodon kívül mindenki normálisan elmondta azt, amit ő tud.

Én is hallottam már azt is, hogy nehezebb teherbe esni meg hogy könnyebb,de az utóbbit többször, meg dokik is irják fel nehezen teherbeeső nőknek, kvázi kúraként, csak érdekelt a miért. De megtudtam pár válaszból, köszi érte.

2009. máj. 12. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!