Fogamzásgátló abbahagyása után normális, hogy az arcom olyan mint egy bimbós rózsafa?
Ugyanezen mentem keresztül én is és a barátnőm is. Én tavaly júniusban hagytam abba a Gracial szedését, és kb. 2 hétre rá megjelentek az arcomon a pattanások. Ami azért volt fölöttébb furcsa, mivel egész serdülőkoromban nem volt jellemző rám ilyesmi. Biztos vagyok benne, hogy nekem és neked is a fogamzásgátló elhagyása okozta/okozza, és amíg teljesen ki nem ürül a szervezetből, és vissza nem áll rendesen a saját hormonelőállítás, addig sajnos ez így is marad. Nekem 8-9 hónap kellett ehhez, előtte 2 évig szedtem. Úgyhogy kitartás, csak idő kérdése, és rendbejön. Esetleg tisztítókúrával lehet gyorsítani a folyamatot.
Én amúgy úgy okoskodtam, hogy ez az állapot olyan, mint a serdülőkor, hiszen akkor indul be a nemi hormontermelés, ugyanígy most is, hiszen eddig a saját hormonelőállítás háttérbe szorult, mivel a szervezet kívülről készen kapta a hormonokat.
Teljesen normális.
Ugyanis a fogamzásgátlóban hormonok vannak. Valamint a ragyásodást is hormonok okozzák.
A fogamzásgátlóban lévő hormonok kicsit kompenzálják a faggyútermelő hormonokat.
HA terhes leszel, akkor nagy esély van rá, hogy javul a bőröd( szintén a hormonok miatt).
Sok sikert!!
Egy 18 pici kozmetikus anyukája
SZIA:)
ugyan abban a cipőben járok mint te:)
de engem is zavar és én is ezt a gyógyszert szedtem
Holnap megyek hormon vizsgálatra remélem nem lesz semmi baj:(
nem tudom, hogy normalis-e, de gyakori a fogamzasgatlo elhagyasa utan. en 14 evig szedtem, fel eve hagytam abba es az elso honapban meg orultem is, hogy, de jo, nekem nem lett pattanasos a borom. de utana...!!
az arcom, a mellkasom es a hatam telis tele lett keles szeru pattanassal es csunya gyulladt piros dudorokkal. most 6 honap utan kezd enyhulni, de koze sincs a regi szep boromhoz sajnos!
remelem te szerencsesebb leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!