Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 4 napja késik a mensim,...

4 napja késik a mensim, vélemények?

Figyelt kérdés

A helyzetem kicsit bonyolult, de megpróbálok rövid és érthető lenni.

30 naposak a ciklusaim, jelenleg 4 napja késik a mensim. Holnapra tervezem a tesztelést, ha addig sem jön meg, mivel holnapra van időpontom CT-re egyéb okok (vesefájdalom) miatt, így szeretném tudni előtte, nem ártok-e vele senkinek :)

A helyzet azért bonyolult, mert ebben a ciklusban sajnos nem tudtunk együtt lenni a párommal, az utolsó együttlétünk az utolsó mensim előtt 2 nappal történt. Majd szeptember 30-án megjött rendesen, nem is gyanakodtam. Mivel egyébként már 3 éve próbálkozunk sikertelenül, éppen ebben a hónapban kezdtük el a hormonvizsgálatokat, és most először ovuteszteltem végig a hónapot. A hormoneredményeimmel minden rendben, viszont egyszer sem volt pozitív az ovutesztem, pedig napi kétszer teszteltem, és kétféle tesztet is próbáltam.

Volt múlt héten vizeletvizsgálat is (a vesém miatt), és rákszűrés is, csak azon csodálkozom, hogy ha tényleg teherbe estem még az előző ciklusom végén (tehát a fogamzás nagyjából 5 hete lehetett), akkor lehetséges, hogy ennyi vizsgálat során véletlenül sem futottunk bele egy olyan eredménybe, ami terhességre utal? Illetve nem tudom, de úgy képzelem, hogy a hormoneredményeimet is befolyásolhatná egy terhesség, de azok a nagykönyv szerint rendben voltak.

A késés tudom, előfordulhat, de idáig meglehetősen pontosak voltak a ciklusaim, ezért furcsállom, és a hőm is fent van egyelőre.

És azt is tudom, hogy más miatt is késhet a mensim, valamint, hogy remélhetőleg holnap úgyis választ kapok a kérdéseimre (ha negatív is a teszt, dokihoz azért el kéne mennem), de olyan jó kicsit eljátszani a gondolattal, hogy ennyi idő után talán mégis sikerült :)

Érdekelne a véleményetek, hogy lehetséges-e, lehettek kíméletlenül őszinték is, ha szerintetek kizárt, elviselem :)

2011. nov. 2. 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem írod, hogy van e valami tüneted. Szerintem nem vagy terhes, de azért holnap tesztelj. Ha ebben a hónapban nem is voltatok együtt, az előzőnél pedig mensi előtt és meg is jött, szerintem kizárt sajnos, de egy tesztet megér.
2011. nov. 2. 13:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia, persze, a szokásos mensi előtti tünetarzenál: mellfeszülés, hasfájás, puffadás, érzékenység :) Pont a bármi lehet-kategória :)

Múlt hét elején fájt nagyon a hasam, furán, ahogy még sosem, nem is tudtam beazonosítani, hogy mim fáj, fura volt. Épp másnap mentem vérvételre és rákszűrésre, úgyhogy mondtam a dokinak, de nem igazán tudott vele mit kezdeni, a fájdalom meg másnapra átmászott a derekamba, vesetájékra. Ultrahangon mintha látott volna valamit a vesémben a doki, úgyhogy azóta vesekőgyanús vagyok, bár a vizeletvizsgálat ezt nem támasztotta alá, ezért kérte a doki a CT-t, de most meg nem jön meg... Érted a dilemmámat, ugye? :)

2011. nov. 2. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:
a veseproblemad miatt is keshet. ha ebben a honapban nem is voltatok egyutt akkor nagyon kicsi az esely a terhessegre.
2011. nov. 2. 19:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok lehet. Azért reggel a biztonság kedvéért tesztelek egyet CT előtt, a többit meglátjuk :)
2011. nov. 2. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:
na mi lett a teszteredmény?
2011. nov. 3. 12:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Nega, ahogy sejtettem, de a hőm is leesett reggelre, így nem volt annyira meglepő. Azért CT előtt sikerült még így is kicsit elbizonytalanítania a nővérnek, de nem sokkal a vizsgálat után meg is jött, és elmúlt a para :) Nagyon szeretnénk már babát, de most mégis megkönnyebbültem kicsit, hogy nem egy ilyen egészségileg problémás hónapban fogant.
2011. nov. 3. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!