Mi is pontosan az ovulációs fájdalom? Részletesen ha lehet.
Ovulációs fájdalom, a petefészeknél érzett szúró érzés, nyilalás. Amikor ez megtörténik, akkor közel van az ember az ovulációhoz. Valaki konrétan azon a napon érzi hogy szúr neki, amikor megtörténik az ovuláció. Valaki már azt megelőzően is érzi.
Illetve érezhet az ember peteérés után. Olyankor már a sárgatest irritálja a petevezetéket. A tapasztalatok alapján ilyenkor nem szúró, hanem inkább nyomást éreznek a petefészek tájékán.
És van akinél ez a fájdalom babát jelez, több nappal a peteérés után.
Én is érzem a szúró, nyilaló, feszítő érzést kb. 1 hétig, most ovu teszttel is követtem és érdekes, hogy amikor azt gondoltam, hogy már megvolt az ovuláció, mert már nem az a szúró érzésem volt, hanem egy megkönnyebbülés és valami fura petefészek fájdalom, de aznap este az ovu teszt még mindig + volt és csak másnap lett -. Ez így nézett ki:
Első + ovus nap, hő: 36,3, szúrós fájdalom
Második + ovus nap, hő: 36,5 fura petefészek fájdalom
Első - ovus nap, hő: 36,8 már nem érzek semmit
Szóval nem tudom, konkrétan melyik nap volt az ovulációm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!