Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A párommal babát szeretnék de...

A párommal babát szeretnék de a körülményeink nem engedik. Ki volt/van még ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
A párommal babát szeretnék!Albérletben lakunk,aminek a rezsije kb.50-55 ezer ft!A babakelengyére 1,5 év alatt összeszedtük a pénzt,amíg a szüleimnél éltünk!Az én fizetésem 70,a páromé 60 ezer ft!A terhesség alatt a táppénz és a párom fizuja elegendő lenne,de ha már csak gyesen leszek (amit úgy tudok 25-30 ezer ft)már nem lesz elég az albérletre,3 ember ruházására,etetésére és fenntartására!Főleg mivel a babának sok mindenre van szüksége!Nagyon szeretnénk babát,de amíg ezt a helyzetet nem tudjuk megoldani előre,addig nem akarunk nekikezdeni!Nem lenne jó,ha kisebb csődbe futnánk főleg babucival!Mindent meg akarunk neki adni!!!
2009. máj. 3. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyed és tgyás azért több mint a gyes ha bejelentetten dolgoztál...és mikor már csak a gyest kapnád visszamehetsz dolgozni.
2009. máj. 3. 20:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet le leszek hurrogva!

De...!Én kb 14-15 éves korom óta akarok babát!Na de ne úgy értsd hogy már akkor arra mentem!Hanem Én tudtam hogy nem 30 éves koromba akarom az elsöt szülni!Aztán 16 évesen megismerkedtem a Párommal és hasonló volt a véleményünk!Igy rá 3évre neki is álltunk!:)Úgy voltam vele hogy ha arra várok hogy gazdag legyek és saját lakásunk legyen akkor valószinü 50 éves koromba szülnénk!

Azóta eltelt már 11 év,van egy 6 és egy 2 éves kisfiunk!Hát nem mondom hogy karácsonyra huszonezres robotot autót stb kaptak de éhezni még nem éheztünk soha!Van egy autónk és tavaly megvettük végre a saját házunkat is!Igaz hitelböl de szerintem akinek nincs gazdag szülöi háttere az csak abból tud venni!

2009. máj. 3. 21:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát nekem sajnos nincsenek gazdag szüleim az tuti!!sajnos!mivel ők is segítségre szorulnak néha,így ő sem tudnának segíteni a nehéz helyzetünkben!
2009. máj. 3. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok!Nekem sincsenek gazdag szüleim!6évig Anyóséknál laktunk,ez viszon nagy segitség volt!Vagyis kölcsönös segitség!Mert Mi vagyis Párom szinte mindent megcsinált a ház körül cserében nem volt fix összeg amit le kellet raknunk minden hónapban!Hanem amit tudtunk épp!De mellette szinte mindig mi föztünk meg ilyenek!Vagyis azért nem ingyenélök voltunk és ebböl soha nem volt vita!

Megjegyezném hogy nekünk se 100felett van a fizetésünk,én meg gyesen vagyok egy tartósan beteg picivel!

2009. máj. 3. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sincsen sokkal több, és én is úgy gondolom, hogy ha arra várunk, hogy minden meglegyen, akkor még nagyon sok évet kell várnunk.
2009. máj. 3. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
nem vagyunk,mi sem gazdagok!8éve hajtunk babóra,laktunk anyósoméknál,albérletben,most hitelből vett házunkban.Volt idö,hogy úgy gondoltuk nem is baj,hogy ketten vagyunk,szünetelttettük a dolgot,aztán rájöttünk nem szabad!Nekem az eggyik petefeszkem kivették ciszta miatt,azóta is volt már kettő.Azt hiszem gyorsan szülnöm kell mert,ha azt is elveszítem vége...
2009. máj. 3. 22:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is egyetértek azzal, hogy ha az ember arra vár, hogy jobb legyen anyagilag a helyzet, akkor soha nem lesz gyereke. A párom 37 éves, neki eddig ezért nem volt. Én 29 vagyok. Az én keresetem 97000 nettó, ebből fizetjük a lakáshitelt, ami mostanság 50-55 ezer körül van, van hogy picit több. A lakás rezsije havonta kb. 30-35 ezer körül van és havonta kajára elmegy úgy 20-25 ezer, attól függően mit kell venni. Semmi luxus cikkre nem költünk, nem járunk szinte sehova (mozi, színház, stb...). Ez így összesen már meg is haladta az én fizumat. A párom valamcskével keres többet, de neki fizetnie kell egy másik lakást, amiben az anyukája lakik. Az utcára csak nem mehet. Az én anyukám sem áll jól anyagilag (apum meghalt sajnos). Most 18 hetes vagyok. Sokszor megijedek, és nem tudom hogyan is lesz pontosan még, de most is úgy gondolom, hogy ha most nem vállalunk, soha nem lenne.
2009. máj. 4. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!