72 órás tablettát lehet bevenni ebben az esetben?
Ha Ön szoptat
A Rigesoft tabletta hatóanyaga nagyon kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe. Ez feltehetően nem jelent veszélyt a gyermekre, de ha Ön szoptat, akkor a tablettákat mindkét esetben közvetlenül szoptatás után vegye be. Ebben az esetben még marad idő a következő szoptatásig arra, hogy csökkenjen az anyatejbe kerülő hatóanyag mennyisége.
Ezt találtam neked!
Az a problémám, hogy igazából nincs orvosom, mert nyugdíjba ment miután megszültem. Mivel még csak 4 hónapos múlt a lányom, nem volt nagyon aktuális új orvost keresni, ezért nem is erőltettem a témát.
A babám kizárólag anyatejes, ezért szerintem előbb vagy utóbb kiválasztódna a tejben a hormon.
Nincs más választásunk, megvárjuk mi lesz. Addig pedig görcsölünk.
Kedves Utolsó!
Nem értem a megjegyzésedet.
Az Escapelle (72 órás) hatóanyagából nagyon kevés választódik ki az anyatejbe. Feltehetően ez nem károsítja a kisbabát, de ha Ön aggódik emiatt, úgy a tablettát közvetlenül a szoptatás után vegye be és ezt követően legalább 8 órán keresztül ne szoptasson, ezáltal csökken az anyatejen keresztül a kisbaba szervezetébe kerülő hatóanyag mennyisége.
Ellaone (120 órás)
Ha a gyógyszer bevételekor szoptatja gyermekét, a gyógyszer bevételét követően egy hétig ne szoptasson. Ebben az időszakban mellszívó használata ajánlott a tejelválasztás fenntartása érdekében,de a tejet ki kell dobni. A szoptatás gyermekekre kifejtett hatása a gyógyszer bevétele utáni első héten nem ismert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!