Mi az a jósteszt?
Szia. Mensi előtt, a 8-9-10. dpo-n szokták elkezdeni az ovuteszt használatát terhesség jelzésére. Reggeli első pisiből csinálsz minden reggel egy ovu tesztet, és ha látványosan erősödik a mensi idejére napról napra a második csík, akkor esélyes a baba. Nekem pl. a nemvártra olyan erős pozi volt az ovuteszt, amilyet még életemben nem láttam, amikor ovu jelzésére használtam.
Ha van még kérdésed, írj! .)
Szia!
Az ovulációs teszt az LH nevű hormont mutatja ki(ez váltja ki az ovulációt), ami nagyon hasonlít a HCG-re, ezért a teszt össze is keveri őket. :-)
Azért kell belőle többet csinálni egymást követő napokon, mert LH mindig van a szervezetben, viszont nem növekszik olyan gyorsan az értéke, mint a hCG-nek terhesség esetén.
Tehát ha nem erősödik az ovuteszt várható mensi előtti napokban, akkor valószínűleg nincs terhesség, de ha igen...
:-)
A lényeg, hogy a tesztet nem arra használják ilyenkor, amire kitalálták, hanem amire alkalmas. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!