Mi az a jósteszt?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 12:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ovu tesztet szokták használni jóstesztként
2011. okt. 10. 12:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
menzi előtti napokban és REGGELI vizeletből.ha mindkét vonal megjelenik az jelenthet babát.én így tudom.
2011. okt. 10. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Mensi előtt, a 8-9-10. dpo-n szokták elkezdeni az ovuteszt használatát terhesség jelzésére. Reggeli első pisiből csinálsz minden reggel egy ovu tesztet, és ha látványosan erősödik a mensi idejére napról napra a második csík, akkor esélyes a baba. Nekem pl. a nemvártra olyan erős pozi volt az ovuteszt, amilyet még életemben nem láttam, amikor ovu jelzésére használtam.

Ha van még kérdésed, írj! .)

2011. okt. 12. 20:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát egy kicsit összevagyok zavarodva.Nem az ovulációs teszt mutatja,h mikor van peteérés?Mert össze vissza jön meg a vérzésem és most rendeltem 25 db-os ovulációs tesztet meg 25 db ultraérzékeny 10-es erősségű terhességi tesztet.Amikor rendeltem az ovulációs tesztet az volt kiirva hozzá ha mindkét csík erős ,akkor kell próbálkozni a babával 24-36 órán belül.Ugyhogy nem nagyon értem ezt.De azért köszönöm,h ilyen kedves vagy.Szia
2011. okt. 12. 20:14
 5/5 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Az ovulációs teszt az LH nevű hormont mutatja ki(ez váltja ki az ovulációt), ami nagyon hasonlít a HCG-re, ezért a teszt össze is keveri őket. :-)

Azért kell belőle többet csinálni egymást követő napokon, mert LH mindig van a szervezetben, viszont nem növekszik olyan gyorsan az értéke, mint a hCG-nek terhesség esetén.

Tehát ha nem erősödik az ovuteszt várható mensi előtti napokban, akkor valószínűleg nincs terhesség, de ha igen...

:-)

A lényeg, hogy a tesztet nem arra használják ilyenkor, amire kitalálták, hanem amire alkalmas. :-)

2011. okt. 12. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!