Ha ciklusom 27-28 napos akkor 14-töl van peteérésem? Ez meddig tart? És a beágyazodás ez után mettöl meddig tart?
Szia! Ha 28 napos a ciklusod, akkor kb a 14. nap körül van peteérésed. A petesejt 18-24 óráig életképes.Ha nem termékenyül meg, akkor felszívódik és menstruálni fogsz. Tudni kell, hogy a spermiumok akár 3 napig is életképesek odabent.
(Én a peteérést megérzem, alul-oldalt nagyon fáj a hasam ilyenkor, de néhány óra alatt ez az erős szurkáló érzés elmúlik.)
Szóval, ha minden a legnagyobb rendben megy és a petesejted megtermékenyül, akkor elkezd osztódni és a petevezetékből 6-7 nap alatt a méhedbe jut, ahol beágyazódik.
(Akkor mondjuk a 14. napon volt peteérésed és együtt is voltatok a pároddal és megtermékenyült, akkor 14+7=21. napon beágyazódik.)
A terhességi tesztek a beágyazódás utáni 7-10. napon már ki tudják mutatni a terhességet. (21+7=28. nap, ami a következő menses 1. napjára tehető.) de ha csak a beágyazódást követő 10. napon mutatja a teszt, akkor az még +3 nap, ami már a nemkívánt menses 3. napja.
Ha a peteérésed nem pont a 14. napon volt, hanem később, akkor ez akár napokat is tolodhat, mire a teszttel már kimutatható a terhesség.
Az én dokim azt mondta, hogy ha a nem várt menses után egy héttel tesztelek és akkor pozitív az eredményem, akkor 1 hét múlva menjek el hozzá. Akkor már ugye egy 28 napos ciklusnál az 2 hét késés, azaz a legutolsó mensestől számítva 5 hetes terhességet már kimutat az uh is.
Azt, hogy a pocid szurkál és feszül nyugodtan mutathatja, hogy babát vársz. Biztosat azoinban csak akkor tudsz meg, ha tesztelsz és utána dokinál is voltál.
Késik már a mensid?
Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy azt szeretnétek!
Egy kétgyermekes Anyuka, pozítív teszttel és 10 napos késéssel.o(
szia. Nem tudom, hogy egyáltalán haszánold még ezt az oldalt, csak kíváncsi vagyok, hogy hogy alakult a terhességed, ha egyáltalán az voltál.
KB. késik nekem is már 4 napot elég furcsán érzem magam, szeretném, ha terhes lennék, de nem tudom, majd csinálok egy tesztet.
Válaszolj ha van időd
Köszi és minden jót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!