Hogyha van itt PCO-szindrómás nő az leírná nekem milyen vizsgálatok voltak? Van e gyereke? És mindent ami PCO-ról szól.
Hát én plusz 30 kg hízással mentem el endokrinológushoz, mert gyorsan jött fel és nem azért mert sokat ettem... :D
Ott mindenféle vérvételek voltak éjjel meg reggel éhgyomorra, cukorral, meg valami gyógyszerrel, de ahogy írtam nagyon lassan haladt a vizygálat, mert kb másfél év volt, mire megállapította a diagnózist, aztán azt mondta fogyjak le 10 kg-ot és jöjjek vissza utána! Hát nekem sehogy se akart lemenni 5 kg-nál több(pedig próbáltam mindent!) Így azóta nem is voltam nála! Nem ajánlom ezt az orvost! Nem nagyon foglalkozik a betegekkel, mert nincs ideje rájuk! MAX 5 percet ha voltam bent nála minden vizsgálatnál!
Nekem már 19 évesen látták a cisztákat, de az orvos nem foglalkozott vele. Van egy kisfiam, aki spontán sikerült a 2. hónapban. Majd amikor a kisteso projektbe kezdtünk, nem sikerült. Másfél év telt el, mire kiderült a pco. A nödoki kért hormonvizsgálatot a ciklus 3. és 21. napján. Majd felírta a merckformint. Elmentem endokrinológushoz is, a diéta sport gyógyszer hármas eredménye -27kg, amit azóta is tartok :)
Viszont a baba nem sikerül. Fél éve szedtem a gyógyszert, beleuntam a várakozásba, legyen inszem. Most vagyunk túl az elsö sikertelen inszemen.
Az endokrinológusom nagyon kedves, elmagyarázott mindent, kért különbözö hormonvizsgálatokat. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ennél a betegségnél sokan abba a hibába esnek, hogy a teherbeesési problémát akarják minél elöbb megoldani, ami teljesen érthetö. Viszont ha nem kezelik az alapbetegséget, és létrejön a terhesség, nem biztos, hogy jó vége lesz a terhességnek. A diétát tartani kell, nincsenek kiskapuk. Sportolni rendszeresen és természetesen a gyógyszer.
Utolsó vagyok. A posoknak egyféle diéta van, ami hatásos. A szénhidrátcsökkentett diéta. Nekem napi 150gramm CHot szabad ennem. Mindenben számolni kell, értem itt az üditöket is, nasit, csokit, mindent.
A gyorsan felszívódó CH helyett a lassúakat kell fogyasztani, barna rizs, zöldségek, teljes kiörlésü zsemle, kenyér.
Sport: én napi szinten biiklizek, de heti 3 alkalommal futok, lényeg a rendszeresség.
Vannak olyan posok is, akik nem küzdenek súlyproblémákkal, viszont nekik is be kell tartani a diétát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!