Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan kell használni az...

Hogyan kell használni az ovu-tesztet?

Figyelt kérdés
Volt már ilyen kérdés, tudom, de nem emlékszem, mik voltak a válaszok. Engem konkrétan az érdekel, hogy, ha pl. átlagosan 25-26 naposak a ciklusaim, akkor hányadik naptól kezdjem el használni? És ha nega lesz, mennyi idő után végezzem el a következőt? Első ovus hónapom lesz, eddig még csak patikában láttam. Egy hónapban hány tesztet kell elhasználni? Külföldön élek, nálunk van olyan csomag, hogy van benne három ovu teszt és egy terhességi. Hogy csináljam, hogy ne maradjak le a nagy eseményről?
2009. ápr. 25. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:
nálunk szolnokon olyan tesztet lehet kapni amibe 5 db van és részletesen le van benne írva minden ha biztosra akarsz menni akkor mind az 5 tesztet érdemes elhasználni mert fokozatosan mutatja az eredményt érdemes késő délutáni vizeletből elvégezni a tesztet
2009. ápr. 25. 20:05
 2/6 Grófházy ***** válasza:

Nos.Reggel nem jó tesztelni,mert hamis pozitív eredményt adhat,mivel eléggé koncentrált ma reggeli első pisi.Terhességi tesznél viszont az a jó. Délután 5 óra körül a legjobb.Előtte 2-3 órával ne igyál.

egy cikluson eblül 4-5 db szokott elfogyni,ha jól időzítesz.

Ha negatív ,nincs gáz,csináld tovább.

Általában 2 napig szokott + lenni. A 2. + teszt azt jelenti,hogy elérte a Lh szint a csúcsot,és 24-36 órán belül bekövetkezik az ovuláció.

Orvosok szt. a leggyakrabban a hajnali órákban reped meg a tüsző.Tehát ha babaprojekt van,akkor célszerű a 2. + és az 1. - napon is szerelmeskedni :)A spermák 72 óráig életképesek odabenn.

Ja és lehetőleg maradj nyugton utána legalább fél órát.(én el szoktam szundítani utána)Bár elméletileg ha ki is folyik,annyi marad,amennyi a megtermékenyítéshez kell,de inkább több legyen,mint kevesebb.SZóval Nem kell tusolni rohanni.

Azt most pontosan nem tudom megmondani,hogy mikor kell kezdeni,de ha neten rákeresel tuti talász valamit.Ha nem írj,és utánanézek.

Ja a teszt csak akkor pozitív ha a tesztcsík legalább ugyanolyan erős,vagy mégerősebb mint a kontrollcsík!!!!.Ha kicsit is halványabb az negatív.

Remélem segítettem

Niki

2009. ápr. 25. 23:26
 3/6 anonim ***** válasza:

szia!

én is most vettem ovu tesztet, de még nem használtam...

viszont van egy pénztárca kímélőbb tesztelési lehetőség is (nekem az is van, és azt használom) A neve pg53. Ez tulajdonképpen egy ovulációs mikroszkóp!Nyálmintából vagy hüvelyváladékból a nap bármely szakaszában elvégezhető. Van rajta egy vizsgáló ablak, oda kell tenni a mintából, várni kell 8 percet, kukucskába benézni és leolvasni az eredményt! Pontosan mutatja hogy mikor van peteérésed! Ha kristályos mintát mutat akkor van peteérésed, ha amőbázik akkor még nincs peteérésed! Akárhányszor lehet használni! Csak le kell tisztítani használat után és legközelebb megint működik! Szerintem ez is 100%-os!!!

2009. ápr. 26. 09:59
 4/6 Grófházy ***** válasza:

Ha itt utánaolvastok,akkor erről a mikroszkópról igen megoszlanak a vélemények-tapasztalatok.

Én pl.ovu tesztet teszveszről és vateráról is rendeltem már.Durván 3000 Ft-ért kaphatsz már annyit,amivel ha jó időben kezded a tesztelést 4-5 havi ciklusra elegendő.

Nekem ez jobban bevált mint a mikroszkóp.Abszolut egyértelmű.A mikroszkóp értékelését viszont ki kell tapasztalni.Szerintem.

2009. ápr. 26. 10:17
 5/6 Grófházy ***** válasza:

Na,megint 2.és 4. vagyok.Előkerestem mikor kell elkezdeni tesztelni:28.napos ciklus esetén 11.napon;29 napos ciklus esetén 12.napon;30 napos ciklus esetén 13.napon.....

Remélem tudtam segíteni

Niki

2009. ápr. 26. 10:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, feltétlenül kipróbálom. Mikroszkópot nálunk (külföld)még nem láttam, de hosszú időre nem is akarok berendezkedni, mert az első terhességem, mely sajna vetéléssel végződött, első hónapban összejött, a párom nagyon bízik benne, hogy nem lesz több gikxer...
2009. ápr. 26. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!