Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy oldjátok meg munka...

Hogy oldjátok meg munka mellett a sok meddőségi központba mászkálást?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 24. 10:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!A tesóm táppénzre ment,mert másképp nem tudta megoldani!
2009. ápr. 24. 10:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Barátunk a google után, barátunk a Munka törvénykönyve :)

"107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól

a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;

b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;

c) ha keresőképtelen beteg;

d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;

e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;

f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;

g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;

h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján;

i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára."

Ugyan nem volt kérdés, de szerintem fontos:

"90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],"

2009. ápr. 24. 11:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hat nekem be kellett vallanom a fonokomnek mert a ceg fizeti a betegbiztositasom es igy kellett a ceg pecsetje, hogy ingyen legyenek a kezelesek. Nem volt mas valasztasom, ha nem akartam fizetni erte. Meglepodtem mert jol viselte es sok sikert kivant. Mondta is, hogy majd ha akarok beszelni rolla vagy tud segiteni barmibe akkor szoljak mert nem akarja kerdezgetni folyamatosan, hogy mi a helyzet, sikerult-e mert lehet rosszul esne nekem. Mindig ertesitem amikor mennem kell vagy otthon maradhatok par napig ha szukseges, nincs gond belolle.
2009. ápr. 24. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig cserélgettem a munkatársaimmal ha úgy alakult,hogy menni kellett.De senki sem tudta,hogy hova megyek a főnököm nem tolerálta volna ha megtudja mert én vagyok neki a 3.kismamája.
2009. ápr. 24. 14:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bementem a főnökömhöz és elmondtam neki mi a helyzet, nem jön a baba és mindenféle vizsgálatokra lesz szükség, aminek az időpontját nem én határozom meg, hanem a ciklusom. Kérdeztem hogy menjek betegállományba vagy hogy oldjam meg, azt mondta ne aggódjak, most a baba az első, hozzak olyan papírt amin van dátum, hogy tényleg ott voltam-e. Hozzátettem, hogy ugyebár te is ezt tennéd a helyemben ha nem sikerültek volna a gyerekek, mondta természetesen.
2009. ápr. 24. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát nektek nagyon jó munkáltatóitók vannak.
2009. júl. 16. 10:12
 7/8 anonim ***** válasza:
ezek szerint mehetnék táppénzre???????ha elkezdjük a lombikot, vagy mikortól??
2010. ápr. 16. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem táppénzre nem,betegszabira mehetsz.Beülti után meg tanácsos a két hét pihi,bár én nem voltam két hétig,csak pár napot otthon. Nem is tehettem volna meg!!
2010. ápr. 16. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!