Egy esetleges méhen kívüli terhesség tünetei mikor jelentkezhetnek peteéréstöl számítva?
Egy tündéri barátnöm nevében kérek segítséget, mert én nem tudom a választ!
A pé.18 napja volt,késik a vérzése,nagyon erös nyilalásokat érez az alhasában,nagyon erös derékfájással kísérve.Mi lehet?
Ez még nem lehet biztos hogy méhen kívüli. Nekem is erős nyilalások voltak és kisugároztak a hüvelyembe, mégis jó helyre ágyazódott a pici.
A méhen kívül terhesség nagyon erős görcsökkel jár úgy tudom. És vérzés is van.
Hívja fel az orvosát és kérdezze meg tőle!
Szia!
Nekem nem egész 2 éve volt sajna egy méhenkívüli terhességem. Rendesen volt menzeszem, de miután elmúlt pecsételő vérzés jött elő, ami olyan kávézacc-szerű volt. Azt gondoltam - vagyis bogarat tettek a fülembe - hogy talán terhes vagyok. Csináltam is tesztet, nagyon halványan , de ott volt a két csík. Viszont jobb oldalon , folyamatosan nyilallásokat éreztem a petefészek, vagy petevezeték körül. Az UH-n a méhben nem találak terhességet, viszont gyanították hogy méhen kívüli terhességem van.Laporoszkópiával műtöttek és a műtét után tudtam meg, hogy valóban méhen kívüli (kb. 5 hetes) terhes voltam, a petevezetékbe volt beágyazódva a kis embrió. Van akinek semmi tünete nincs (egy ismerősöm így járt), csak hirtelen begörcsölt és akkor derül ki hogy méhen kívüli terhessége van . Amit Te leírsz a barátnődről, az lehet rendes terhesség is ( én is most vagyok 34 hetes és minden rendben van!:)), de a tesztem most nem halvány volt 5 hetesen , hanem nagyon is erős 2 csíkos. A hasam az elején most is fájdogált, mintha meg akarna jönni, de ez gyakori tünet a terhesség elején. Szóval szerintem teszteljen egyet és mielőbb menjen el dokihoz, ha pozitív lesz, hogy bizosan lássák, jó helyen tapadt-e meg a picúr. Sok sikert kívánok Neki és ne aggódjon, csak járjon mielőbb utána, hogy mi okozza a leírt tüneteket. Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!