Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát szeretnék, de munkanélkü...

Babát szeretnék, de munkanélkülin vagyok. Ha kiderül a terhesség, táppénzre mehetek?

Figyelt kérdés
Már úgy értem, hogy munkanélküliről el lehet-e menni táppénzre.
2009. ápr. 20. 08:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha otthon vagy eleve, miért mennél táppénzre? Arra akkor van szükség, ha valaki dolgozik és olyan a munkaköre, hogy veszélyeztetné a babát vagy eleve problémák vannak a terhességgel.
2009. ápr. 20. 08:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
ha munkanélkülin vagy,akkor nem mehetsz táppénzre!!!!
2009. ápr. 20. 08:46
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor a TGYÁS-ra sem leszek jogosult?
2009. ápr. 20. 08:50
 4/13 anonim ***** válasza:

A táppénznek nincs semmi köze a TGYÁS-hoz. Én az utolsó napig dolgoztam, mégis kaptam .. A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt (nem kell egybefüggő 180 napnak lenni, ha több részletben volt meg a 180 nap, az is számít) és

* a biztosítás ideje alatt vagy

* a biztosítás megszűnése utáni 42 napon belül vagy

* a táppénz ideje alatt szült.

2009. ápr. 20. 09:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak: pont ez a baj, hogy februártól munkanélkülin vagyok, októberig kapom onnan a pénzt, de legjobb esetben is januárba szülök. Tehát akkor nem leszek biztosított. Ezért kérdeztem, hogy táppénzre mehetek-e, mert az alatti szülésnél tudom, hogy adják.
2009. ápr. 20. 09:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Utána néztem. Sajnos így nem működik. A táppénzt csak a munkanélküli előtt vehetted volna ki. Tehát rögtön az után, ahogy megtudtad, hogy megszűnik az állásod. Amikor az lejárt, utána kellett volna munkanélkülire menned..
2009. ápr. 20. 09:12
 7/13 A kérdező kommentje:
Előtte voltam passzív táppénzen 26 napig. Utána mentem munkanélkülire.
2009. ápr. 20. 09:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Tgyásra jogosult leszel, mert a munkanélküliből vonnak egészségbiztosítási járulékot, beleszámít a biztosítási időbe, táppénzt szerintem sem kaphatsz. Ha valamilyen jövedelemre lenne szükséged, ha majd nem kapsz munkanélküli ellátást, esetleg az önkormányzattól kérhetsz szociális segélyt, bár az nagyon kevés.

Az lenne a legbiztosabb, ha bemennél az Egészségbiztosítóhoz, ott a gépből meg tudja mondani neked az ügyintéző pontosan. Én a kolléganőmnek amikor intéztem a tgyás-t, készséggel adtak információt. Esetleg telefonon is megkérdezheted, persze akkor személyes információt nem hiszem, hogy kiadnának, csak nagy vonalakban.

2009. ápr. 20. 09:14
 9/13 A kérdező kommentje:
Én úgy néztem, hogy tgyás-ra azért nem lennék jogosult, mert októbertől megszűnik a munkanélküli ellátásom, tehát nem leszek biztosított a szülés ideje alatt és ez kizáró tényező a tgyás-nál. Nem?
2009. ápr. 20. 09:18
 10/13 anonim ***** válasza:
09:14-es vagyok. A kolléganőmnél is az volt a gond, hogy még a 180 napot összeszedtük, de volt idő, hogy nem kapott semmilyen pénzt. Ő dolgozott nálunk, de csak 2 hónapig, addig kaphatta a táppénzt is és kb. 1 hónapig semmi és utána a szülés előtt a tgyást igényelhette. De legalább meglett a 180 nap és kapta a tgyást és majd a gyed-et. Ő biztos 2 évig, mi már nem biztos. Sajnos.
2009. ápr. 20. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!