Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Munkanélküliként kinek kell...

Munkanélküliként kinek kell jeleznem hogy babát várok?

Figyelt kérdés
2011. májusában megszűnt a munkaviszonyom, de rá egy hónappal kiderült hogy babát várunk a párommal.kell ezt nekem a munkanélküli felé jeleznem?ugyanis a munkanélkülim 2011. szeptemberében meg is szűnik, és hát február végére vagyok kiírva.nem tudom hogy mi ilyenkor a teendő, ki felé mit kell jeleznem,hiszen foglalkoztatni már nem fognak sehol,mert már 3 hónapos terhes vagyok,és takargatni már nem nagyon fogom tudni,illetve nem sokáig. ha valaki tud, segítsen nekem abban is, hogy egyáltalán mi az az összeg,ami fog nekem járni,gondolom a terhesség alatt semmi,de utána.
2011. aug. 15. 12:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én nem okoskodom, hanem ÉRTEK hozzá.

Olvasd el a törvényt, egyből rájössz, hogy butaságot írtál. Tudod, a hivatalban dolgozók is tévedhetnek, és az is előfordul (sokkal gyakrabban), hogy az érintettek félreértenek valamit - valószínű ez történt esetedben is, de ettől még nincs igazad.

" "akkor a megszakítás előtti jövedelem az ellátások alapját képező jövedelembe nem számít bele. " ezt írtad érted mi??? Lehet valaki nem dolgozott csak pont 365 napot és utána van 30 nap megszakítás, akkor mi az alap ha nem számítják bele???"

Igen, értem amit leírtam, bármilyen furcsa is ez a számodra.

Az általad leírt példa esetén a minimálbér lesz az alap. Ez is benne van a törvényben.

Tudom, nehéz elfogadni, hogy ezeket a dolgokat jogszabályok rendezik, de azért a későbbi okulás kedvéért belinkelem a vonatkozó részeket:

(7) A biztosításban töltött idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A 30 napi megszakítás időtartamába nem számít be a táppénz, a baleseti táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje.

A folyamatos biztosítási idő [46. § (7) bek.] megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni. (a gyed alapjának megállapításakor a táppénz szabályait kell alkalmazni, így ne zavarjon meg a táppénz szó a törvényben)

Én elhiszem, hogy bosszantó, ha az orrod alá dörgölik, hogy tévedsz, de sajnos valóban nincs igazad. Hiába háborodsz fel, akkor is úgy van, ahogy mondom. Ha téged félretájékoztattak, vagy félreértettél valamit, akkor az nem az én hibám, azt hiszem ez nyilvánvaló, így teljesen felesleges engem támadnod.

2011. aug. 16. 20:00
 12/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, amit írtam, az még mindig a legjobb megoldás. MOndd le az álláskeresésit, és a fel nem használt támogatást majd február közepén kezdd el igényelni. Így a kb. egy hónapból elhasználsz kb. 2-3 hetet, marad legalább egy hétnyi támogatás, ami elég lesz a gyed igényléshez.

Az álláskeresési támogatás ideje is beleszámít a biztosítotti időbe, annyival is több lesz a 365-nél.

Ha úgy gondolod, elég lesz a 25650 Ft egy hónapban, akkor nem is kell csinálnod semmit, de szerintem ti is tudnátok hova tenni egy kicsivel több pénzt.

2011. aug. 16. 20:03
 13/18 anonim ***** válasza:

de mielőtt hamis rémhíreket terjesztenél, nem ártana pontosan utánanézni.

ne haragudj de én leírtam amit tudok, te így ragáltál, ne várj mást

2011. aug. 17. 08:35
 14/18 anonim ***** válasza:

Ja, értem, akkor a te érzékenységed fontosabb, mint az, hogy más ne járjon úgy, ahogy te, hanem képben legyen a helyes információkkal kapcsolatban.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen emberek mint te a fentebb olvasható stílusban osztják az észt - csak mert ők így hallották. Nevetséges ragaszkodnod egy butasághoz, miután leírtam, hogy mi a HELYES információ. Ezt követően felháborodottan osztottál ki, és szajkóztad tovább az ostobaságokat - csak tudnám mit szerettél volna ezzel elérni? Hogy más is megszívja, ha már téged is félretájékoztattak? Nemes indok, valóban.

Mindegy, én befejeztem a vitatkozást, szomorú, hogy nem vagy képes belátni a tévedésedet, de ez legyen a te problémád. További szép napot kívánok.

2011. aug. 17. 08:49
 15/18 A kérdező kommentje:
Nehogy azt higgyétek, hogy nekem olyan könnyű.Itt vitatkoztok egy általam feltett kérdésen,és csodálkoztok hogy most már össze vagyok zavarodva?2-3 teljesen más dolgot írtatok,és ráadásul az egyik jobban okoskodik mint a másik.illetve valószínű okos dolgokat írtatok,de én egy egyértelmű segítséget szerettem volna kapni,de előrébb egy milliméterrel sem lettem.és nem azt szeretném hogy ha más is ebben a cipőben jár,akkor az is megszívja,ELLENKEZŐLEG!!!!de ti is beláthatjátok,hogy teljesen feleslegesen kezdtetek itt vitatkozni.Talán közösen lehetett volna megoldást találni,de ha mindannyian a saját igazatokat szajkózzátok,hát rajta.......
2011. aug. 17. 09:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Igazad van kérdező, és én elnézést is kérek, amiért vitatkoztam, csak az az ostoba ötletem támadt, hogy esetleg más is profitálhat abból, amit írtam, és nem szalad bele abba, amibe a "vitapartnerem", hogy téves információk alapján rosszul dönt.

Sajnálom, ha abból, amit írtam, semmi hasznosíthatót nem találtál, a tegnap esti kommentemben leírtam, mi az egyetlen esélye annak, hogy ne csak gyest kapj, hanem annál normálisabb pénzt.

Mivel megvan a 365 napod (ha csak annyi van, akkor sincs gond, és a biztosítotti időnek nem kell folyamatosnak lennie), és ezen kívül a gyed feltétele még, hogy igényléskor biztosított legyél, amit kétféleképpen tudsz elérni: vagy munkaviszonnyal, vagy álláskeresési támogatással.

Munkaviszonyod valószínű már nem lesz, így marad az álláskeresési, de ha kimeríted szeptemberrel, akkor már az is kilőve. Ezért javasoltam, hogy mondd vissza, és szülés várható ideje előtt két héttel igényeld újra - így a tgyásra jogosult leszel. Ha szüléskor még maradt nap álláskeresési támogatásból, akkor tgyás után újra kell igényelned, mert a folyósítása alatt biztosított vagy, így eleget teszel a gyed két feltételének - tehát igényelheted azt is.

A döntés a tiéd.

2011. aug. 17. 11:26
 17/18 Hellovilág ***** válasza:

Kedves kérdező, ne idegesítsd fel magad, ezen az oldalon rengeteg olyan válaszoló van, aki szakértőnek hiszi magát csak azért, mert egy dolgot megkérdezett hivatalos helyen, a többit meg hozzágondolta. Persze azt hiszik, abszolút képben vannak, de ez nincs így.

A válaszolók közül arra hallgass, aki leírta, hogyan tudsz az álláskeresésivel sakkozni, mert neki van igaza. Gondolom te is tudnád hová tenni azt a plusz 20-25 ezer forintot havonta.

Szomorú, hogy vitatkoznak, de hidd el, nagyon bosszantó tud lenni, ha egy abszolút hozzá nem értő veri a mellét, hogy neki van igaza, és lehurrogja azt, aki segítő szándékkal kijavítja a tévedését.

Kicsit gondolom összezavarodtál, hogy kinek higgy, úgyhogy szerintem csináld meg amit javasolt a 88%-os válaszoló, még ha nem is lenne igaza (de igaza van, én is itt kaptam ezt a tanácsot, és működik, mert már gyeden vagyok). Veszítenivalód semmi nincsen, csak nyerhetsz.

2011. aug. 17. 14:05
 18/18 anonim ***** válasza:
vitapartner vagyok. Sajnálom hogy butaságot írtam szerinted. De én nem szent írást írtam. Engem így tájékoztattak, de azzal hogy egyből lehurrogtál nem érsz el semmit. Belátom ha tévedtem. Bocsánat. Nem lehet mindenki hozzá értő saját tapasztalatomat írtam le. A kérdezőnek meg kívánom hogy sikerüljön elintézni. Ezzel befejeztem mert egy meddő vitát nem kell folytatni.
2011. aug. 17. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!