Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Closty után rendszeres marad...

Picsusz kérdése:

Closty után rendszeres marad a mensi?

Figyelt kérdés
Fogi szedése után rendszertelen lett a mensim+nem jött a baba.Kiderült Pcom van.Clostyt kaptam,most vagyok a 2.hónapban.Mensimet beállította,pém is lett tőle,sajnos baba még nincs.Ha netalántán nem sikerülne,a 3.hónapban sem,a mensim már rendszeres marad utána?
2011. júl. 24. 22:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2 doboz clostit kaptam, de nekem nem segített, peteérés volt baba nem lett, az első hónapom gyógyszer nélkül, kiderül megjön-e, de vérvétel alapján nem volt peteérésem.

Szóval nekem nem hatott utána. De a 2. doboz után is elég érdekes menstruációm volt.

2011. júl. 25. 10:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat.De miért volt érdekes utána a mensid?Akkor ezek szerint ha abbahagyom,ujra rendszertelen lesz,meg nem lesz pém?De ezt csak idéglenesen lehet szedni,nem szedhetem örökké,hogy minden okés legyen.Vagy adnak majd valami mást a mensi beállitására?
2011. júl. 25. 14:57
 3/8 Manka68 ***** válasza:
PCO-t hosszú távon metforminnal lehet kezelni, plussz diéta és mozgás. A closti csak ideiglenes, és addig hat, míg szeded. Ha végleges megoldást szeretnél, menj endokrinológushoz. Ez nem nőgyógyászati, hanem belgyógyászati betegség. A cukoranyagcsere felborulása miatt alakul ki, azt kell rendbetenni.
2011. júl. 26. 04:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Azért volt érdekes mert szinte csak barnázás volt. Most abbahagytam, most kéne a héten megjönni, hát kíváncsi leszek. De én már dietetikusnál tartok majd mert magasabb volt az éhgyomri cukrom, 6,4 lett. Én most oda megyek diéta ügyben.De inzulinszintet nem néztek még.

2011. júl. 26. 10:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Most én is elkezdtem egézségesebben élni,hátha fogyok pár kg-t.Sose voltam 1nádszál vékony,de a mensimmel vagy 10évig semmi gond nem volt.Utána elkezdtem a fogigátlót,és vagy 20kg-t magamra szedtem közben.Mikor abbahagytam a fogit,akkor kezdödött,h.a mensim hol 40,hol 70napra jött meg.Ebböl lett a Pco.Azt olvastam,h.a hízástól nagy valószinű a Pco.És sokan akik fogytak,eltünt a bajuk,és terhesek is lettek.Szerintetek ez igaz lehet?Ha fogynék,talán nem lennék Pcos+babát is várnék?Azért is gondolom ezt,mert mint irtam a hízás elött minden rendben volt a mensimmel,28-35naposak voltak.
2011. júl. 26. 22:39
 6/8 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Szerintem fordítva van a dolog : PCO-t az IR okozza, és attól lehet hízni. Én mindig normál súlyú voltam, akkor híztam meg, amikor elkezdtük a babatervezést. Aztán a doki mondta, hogy le kéne kicsit fogyni, és én lefogytam már egy éve 65-ről 50kg-ra. Utána derült csak ki nálam az IR.

Ha lefogysz, az biztosan javít a helyzeten, de nem biztos, hogy elég lesz. Ha elmész endodokihoz és ír fel metformint, könnyebb a fogyás is, és hamarabb kopogtathat a gólya. :-)

Javaslom a cukros diétát, az tartósan hatásos, és lehet terhesen is folytatni, ami ennél a betegségnél fontos.

2011. júl. 27. 04:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor csak menjek a belgyógyászatra,és adnak ilyen gyogyszert?Milyen vizsgálatokat végeznek ott?És mi az a cukros diéta?
2011. júl. 27. 11:18
 8/8 Manka68 ***** válasza:

Hát TB alapon beutaló kell az endokrinológiára. Én inkább elmentem magánhoz, mert a háziorvosomnak az a véleménye, hogy ha az éhomi cukrom jó, akkor tuti nincs semmi baj. amikor az orra alá dugtam a leleteimet, a szemembe sem mert nézni. :-)

Endodoki többnyire vérvételt kér, valószínűleg terheléses cukor és inzulin, meg amit még gondol. Ebből a 120 perces inzulin a lényeg. Ha az magas, akkor írja fel a metet, ami cukorcsökkentő gyógyszer. A cukros diéta lényege, hogy kevés szénhidrátot szabad csak enni, azt is napi öt részletre, hogy ne nyomja fel nagyon a cukrot. Így elkerülhető az éhségroham is. Az első pár nap nagyon nehéz, aztán amikor beáll szépen a cukor és az inzulin, akkor már sokkal jobb, az ember sokkal fittebb, és nem korog álandóan. :-) Sőt, van úgy, hogy szinte erőltetni kell az evést. És gyönyörűen fogyaszt!

2011. júl. 28. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!