Ha előző hónapban megvolt és azóta nem voltam pasival, mennyi az esélye, hogy terhes vagyok?
Szia!
Ennyi késés nem normális, el kellene menned dokihoz. Van egy betegség, a PCOS, ami rednszertelen mensest tud produkálni, lehet, hogy neked is ez van. Ez egy jó indok arra, hogy elmenj nődokihoz, a szüleid bármennyire is maradiak, ezt meg kellene érteniük. És ha már ott vagy, arra a kérdésedre is választ kaphatnál, hogy terhes vagy-e. Bár ha rendesen védekeztetek, akkor kicsi az esély.
Viszont ha PCOS-s vagy, azt érdemes kezeltetni, mert nagyon el tud durvulni a dolog. :-(
Mielőtt azt gondolnád, hogy fiatal vagy ehhez, ez a betegség nem korfüggő, bármikor kialakulhat, ha hajlamos vagy rá.
Pontosan.
Ha tényleg kiderül ez a betegség nálad, akkor egy erősebb fogamzásgátlót fognak felírni, hogy a ciszták elmúljanak (legalábbis a barátnőmnek ez volt).
Szerintem azért vegyél egy tesztet, mert a menstruáció megjötte nem zárja ki teljesen a terhességet (bár kétlem, hogy az lennél:), utána pedig mindenképp orvos. Erről nem tehetsz, a szüleid biztosan meg fogják érteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!