Kedves 30-on felüliek, ti is úgy érzitek, hogy most már szorít az idő? Hány év a határ amíg belefér még az anyaság?
Szia:)Én 39 vagyok és most tervezzük a 2. babát ,persze nem érzem magamat annyinak próbálok egészségesen élni és remélhetőleg sokáig:D..Ismerek olyan 20 éves csajokat akik sokkal rosszabb bőrbe vannak mint én..
Szerintem nem vagy el késve, de ez az én privát véleményem:)
rajta:)
Szia!
Én nem vagyok 30 év felüli , 27 vagyok , és most várom az első babómat.
Szerintem az anyaság 30 felett is "anyaság", csak amit ilyenkor be kell kalkulálni az mindig a differencia a leendő gyermek életkora és az anya életkora között. Klisének hangzik , de nagyon sok esetben igaz , hogy a "fiatalabb" anyukák jobban tudnak azonosulni még a gyermek későbbi pl. kamaszkori problémáival.Ezt persze lehet cáfolni , hiszen vannak lélekben 18 éves 50 éves anyukák , illetve 18 évesen viharvert lelkületűek :)de azért vannak gondolkodásbeli különbségek.A másik , hogy 30 fölött első gyermeknél növekszik a kockázatok száma. Ez abból adódik, hogy sajnos a testünk velünk együtt öregszik....Ennek ellenére , vagy ezek mellett teljesen anyaság-párti vagyok. Van , akinek pl. 32 éves korra sikerül vagy akkorra érzi magát felkészültnek erre az egészre, hogy most ennek van ideje az életében. Azért a "minél előbb annál jobb" elve itt is érvényesül(pl. azért ne 40 évesen legyen első baba) , de csak a leírt dolgok miatt.
1 kismama
Én is harmincon felül vagyok, van már két közös gyermekünk. Korán házasodtunk, a nagyobbikunk már 11 éves, mi épphogy elmúltunk 30 évesek.
Most érkezik majd a 3. baba.
Én is úgy gondolom mint az egyik előttem válaszoló, hogy én nem vállalnék 35 fölött már gyereket, kivéve egy esetben: ha még nincs és nagyon szeretnék.
Sok gond volt az utolsó terhességemnél a babával és velem is, de szerencsére egészségesen született, valamint már volt vetélésem is. Ez mind tudatosította bennem, hogy mekkora szerencse kell, hogy egy baba egészségesen szülessen! A kor előrehaladtával pedig én nem merném bevállalni az egyre nagyobb kockázatokat.
De a kivétel a gyerektelen 30 fölötti életkor. Mert szerintem akárhány évesen, de egy gyerek kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!