Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem szülhetem meg a babát,...

Nem szülhetem meg a babát, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Valószínűleg terhes vagyok, 1,5 hónapja voltam együtt a volt párommal, és valahogyan az ondó az óvszeren kívűlre került(lehet, hogy lyukas volt). 1 héttel a menzeszem előtt volt az aktus, normális időben megjött, de 1 napig alig volt meg, utána rendesen megjött, de rá 2 napra elmúlt. Miután elmúlt, kb a 10. napon csináltam tesztet, negatív lett, de mostanában a terhesség tüneteit észlelem. Néha reggeli émelygés, olyan érzés mintha mindig tele lenne a hasam, olyan érzés mintha meg akarna jönni, nagyon fáradékony vagyok, valamelyik nap a munkahelyemen majdnem elaludtam.

Nőgyógyászhoz jövőhéten megyek csak, ha most hétvégén nem jön meg.

Viszont mivel a párommal nem vagyok már együtt, és lehetőségem sincs rá(anyagi problémák) nem tudom megszülni a gyereket.

Még van lehetőségem abortuszra ugye, de félek tőle.

Valaki aki esetleg már átélte, az elmondaná, hogy milyen, hogy történt a dolog, mennyi időt vett igénybe, utána hogy érezte magát, volt e valami maradandó problémája, utána mennyivel jött meg a menzesze ismét, és hogy hatott rá pszichésen, stb.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. júl. 21. 19:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nem értelek, nem is biztos, hogy terhes vagy. Vegyél még egy tetsztet most már ki kell, h mutassa. Ne aggódj feleslegesen, mert annál rosszabb nincs. A másik, hogy van más lehetőség az abortuszon kívül is, de ezen majd akkor agyalj, ha már ott tartasz. Egyébként a mai tesztek annyir azért nem szarok és már kimutatta volna, ha terhes lennél. Nekem is volt már kevesebb a vérzésem, és csak annyi volt az oka, hogy abban a hónapban a sok stressz és egyéb dolgok miatt nem volt peteérésem.
2011. júl. 24. 11:58
 12/29 coffeez ***** válasza:
Szia! Nekem egy barátnőmnek volt abortusza, mert inzulinos cukorbeteg és a laboreredményei alapján nem tarthatta meg a babát :( Már 12. héten túl volt. Szerintem Őt nem viselte meg annyira, de az is igaz, hogy most már lehetne babájuk, viszont azóta sem esik teherbe, pedig minden vágya.. Én láttam a Néma sikoly c. filmet, engem nagyon megviselt. Én nem szeretnék 2. kisbabát, párom azt mondta ha becsúszik, elvetetjük. Aztán megnézte magától(!) ezt a filmet, és már Ő sem engedné az abortuszt.. De a mi helyzetünk más, van párom, imádjuk egymást, és ha nehezen is, de fel tudnánk nevelni. Egyedül én sem merném bevállalni, mert hidd el, még apával is nagyon nagy próbatétel. Aki azt mondja minden hepi meg háváj, na az nem mond igazat. Mi nagyon vártuk, és nagyon szeretjük egymást, de az elején mindketten bőgtünk, azt hittem bedilizek. Nem volt segítség, nagymamák nem értek ránk, császáros voltam, fájt a hasam, a baba 4 kilóval született, azt hittem megőrülök. Persze minden nap könnyebb, és van ellenpélda is. Szerintem ha nincs segítséged (szülők, barátok), és nem érzed tiszta szívedből, hogy igen, meg akarom tartani, akkor nagyon gondold át. Az egész életed megváltozik, és ezért SOHA nem hibáztathatod a babád, mert nem Ő akart megszületni. Nem tudom hány éves vagy, milyen anyagi körülmények között élsz, milyen a kapcsolatod a szülőkkel. Remélem nem vagy várandós(párom szerint nem terhes, mert ez nem teher), és akkor ezután mindenképp szedjél antibébit! Majd írd meg mi lett, kitartás! Üdv
2011. júl. 24. 12:01
 13/29 coffeez ***** válasza:
43%
U.i: Ha el akarod majd vetetni, soha ne nézd meg azt a filmet!!! De tényleg!
2011. júl. 24. 12:03
 14/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vagy terhes, csak baromian félsz tőle, nehogy az legyél. Vegyél egy tesztet, ha negatív, akkor nincs sem gyerek, sem probléma.

Ha pozitív, akkor irány az orvos. Ilyen körülmények között tényleg őrültség, és óriási felelőtlenség lenne megtartani a gyereket. De egyelőre feltételes módban lehet csak beszélni róla, mert nem biztos, hogy van.

2011. júl. 24. 12:17
 15/29 anonim ***** válasza:
Szerintem sem vagy várandós, de azért teszteljél!
2011. júl. 24. 13:33
 16/29 anonim ***** válasza:
2011. júl. 24. 19:47
 17/29 coffeez ***** válasza:
19:47 ez nem volt fair.. :(
2011. júl. 25. 20:29
 18/29 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet?
2011. júl. 28. 14:49
 19/29 coffeez ***** válasza:
Na tényleg, engem is érdekel!
2011. júl. 28. 15:10
 20/29 A kérdező kommentje:
megjött időben, de megint 2 nap után elmúlt, hétvégén megyek tesztet venni, az a baj, hogy meghalni sincs időm annyi a munkám. ha negatív lesz azért megyek dokihoz, ha pozitív azért. köszönöm az aggódást, megírom mindenképpen!
2011. júl. 28. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!